Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Uğur Enç: Gazeteciliği suçlayacaklar!

Federal Mogul fabrikasında yaşanan grup seks skandalıyla ilgili konuşan Uğur Enç, “Konuyu yorumsuz olarak haberleştirdim. Fabrika yönetimi SPK’dan da bahsettiği açıklamasında aba altından soba gösteriyor. Bir anlamda mahkemelerle beni tehdit ediyor. Haberleri susturabilirler, insanları susturamazlar. Bütün beyaz yakalılar bu olayı biliyor ve konuşuyor” dedi.

Federal Mogul fabrikasında yaşanan

Federal Mogul fabrikasında yaşanan grup seks skandalıyla ilgili konuşan Uğur Enç, “Konuyu yorumsuz olarak haberleştirdim. Fabrika yönetimi SPK’dan da bahsettiği açıklamasında aba altından soba gösteriyor. Bir anlamda mahkemelerle beni tehdit ediyor. Haberleri susturabilirler, insanları susturamazlar. Bütün beyaz yakalılar bu olayı biliyor ve konuşuyor” dedi. Uğur Enç’in konuyla ilgili açıklaması şöyle;

“Ben haber kaynağıma güveniyorum. Bu konu günlerdir fabrikada bilinen ve konuşulan bir konu. Ben konuyu haberleştirdiğim gün de fabrikanın beyaz yakalıları ‘işte biri yazdı sonunda’ diyor.

Haberden tam 24 saat sonra bolca tehdit ve korkutma amaçlı ifadeler içeren bir açıklama göndererek haberin yayından kaldırılmasını ve tekzip metninin yayınlanmasını talep ediyorlar.

Tekzip kararını mahkeme verir, firmanın yönetim kurulu üyesi avukatı değil.

Avukatın imzasıyla gönderdiği her metne göre haber içeriği kaldırsak bugün okuduğunuz tek şey belediye bültenleri olurdu.

Kaldı ki avukat imzasıyla metin göndermeye de gerek yok bunun için.

Sulh ceza mahkemelerine ‘merhaba’ diyen elinde erişim engelleme kararı ile çıkıyor.

Gazeteciler olarak haberlerimizi savunma imkanı dahi bizlere verilmiyor.

Pazartesi günü bu haberle ilgili de erişim engelleme kararı verilecektir eminim.

Bu kentte sahte savcı, profesör olarak kendini tanıtıp dolandırıcılık yapanlar, bu eylemi sonucu tutuklanarak cezaevine gönderilenler dahi haklarında çıkan haberlere erişim engelleme kararı aldırabiliyorlar.

Mesela KOSBAŞ, hukuksuz yere 37 milyon dolar topluyor, bunu hukuksuz yere yönetim kurulu üyelerine dağıtıyor, Sayıştay hukuksuzluğu tespit ediyor, ben haberleştiriyorum.

Hooop, ilgili haberlere erişim engeli geliyor.

Federal Mogul da erişim engelini alacaktır.

Çalışanların üçü zaten güvenlik firmasının çalışanı.

Kadın güvenlik görevlisini bütün firma biliyor.

Güvenlik personeli bir gecede değişiyor.

Her şeyi yalanlayacaklar, saklayacaklar, olayın üstünü kapatacaklar.

Suçlu ben olacağım.

Tıpkı Kıbrıs’ta seks kasedi çıkan, ve kendisine bu kasetle komplo kurularak aday olması eklenen Sakarya’daki eski bir belediye başkanı ve kentimizdeki esnaf ağabeyi ile ilgili haberi yayınladığımda olduğu gibi.

Tıpkı Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ndeki FETÖ sevicileri yazdığımda, FETÖ’nün inşaat projesine 2 kat rant sağlamak isteyenlerin neden yargılanmadığını sorduğumda suçlu ilan edildiğim gibi.

Ben bugüne kadar hiç korkmadım.

Federal Mogul’un tehditkar açıklamasıyla da korkacak değilim.

Benim işim 15 yıldır gazetecilik.

Bundan sonra da işimi, mesleğimi yapmaya devam edeceğim.”