Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünal Özmural: Meclis üyelerini seçerken dikkat edin

AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş’un İzmit Belediyesi’nin kiralama süresi biten araçları sakladığı iddiasıyla ilgili konuşan İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Bunun bir siyasi çıktısı olacaktır arkadaşlara. AK Parti ve MHP’li vatandaşlara söylüyorum. Meclis üyelerini seçerken dikkat edin” dedi.

AK Parti Grup Başkanvekili

Özgun imzaİzmit Belediyesi’nde “Taşıt ve iş makinesi satın alınması ve finansmanında kredi kullanılması” tartışmaları 27 Eylül’de düzenlenen mecliste AK Partililer’den katılımın az olması nedeniyle oy çokluğuyla kabul edilmişti. Bir önceki dönem araç kiralama ihalesi 30 Eylül itibariyle sona ererken İzmit Belediyesi, kiralama ihalesi süresinin bitmesinin ardından araçsız kaldı. Henüz yeni araçların daha gelmemesiyle İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, şahsi araçların bu süreçte hizmet etmek için kullanacaklarını açıkladı.

TUTUŞ: ARAÇLAR SAKLANDI

İzmit Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili Muharrem Tutuş, kiraladığı araçları sakladığını iddia etti. Bu iddia sonrası İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Ünal Özmural, “Tiyatro, tiyatro dediğin olayda; İzmit Belediyesi’nin hizmet araçları kullanım hakkının 30 Eylül Cuma günü saat 17.00 itibariyle bittiğini biliyorsun. Hizmet araçlarımızı belirtilen tarihten itibaren ilgili firmalara teslim etmemiz gerektiğini, aksi halde bunun hukuki bir sorun oluşturabileceğini biliyorsun. Orada bizzat fotoğraflarını çektiğin araçların hepsinin plaka plaka teslim tutanağı tutulduğunu biliyorsun” şeklinde cevap verdi.

“BÜYÜK BİR ŞAŞKINLIK İÇERİSİNDE İZLEDİK”

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Ünal Özmural ve Belediye Basın Danışmanı Cem Şakoğlu bugün İzmit Belediyesi toplantı salonunda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Özmural, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;“ Bu araç kiralama işi AK Parti’nin belediyelere soktuğu rant işi hep dedik. Orada hiçbir makam aracı yok, hepsi kiralık hizmet aracı. Kamusal alanda hizmet veren araçlar. Tutanaklarıyla birlikte teslimi yapıldı. 186 aracın bir günde 186 şoförle teslim edilmeyeceğini öngörmeniz lazım. Böyle bir haber yaptırılmış olması onlar açısından şanssızlık. Bir yalandan çıkan konuyu basın mensuplarına yalanın yalan olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. İzmit halkının bir sürü problemi varken bu yalanlarla, iftiralarla kamuoyunu meşgul edercesine siyasi ve insanı ahlaktan uzak bu tür ithamları açık ve net olarak kınıyorum. Bunun bir siyasi çıktısı olacaktır arkadaşlara. AK Parti ve MHP’li vatandaşlara söylüyorum. Meclis üyelerini seçerken dikkat edin.

IMG 2448

“SAMİMİLERSE TELEFON AÇIP…”

Meclis bizde değil o yüzden komisyonlar da onlarda. Kredi için başkanımız Ankara’ya gitti. Biz bir şeyin peşindeyiz. AK Parti’nin yaratmış olduğu rant işini kapatmak zorundayız. Bunun da tek bir çözümü var araçlarımıza sahip olmak. Bu hizmet kime kalacak? Evimize götürmeyeceğiz araçları. Bu araçlar, bundan sonra seçimde görev alacak arkadaşların elinde olacak. Bunun konforunu bizden sonraki dönemdeki arkadaşlar yaşayacak. Bu işin konuşulmamasını, kendilerinin ezilmemelerini istiyorlarsa, İzmit halkına hizmet etmek istiyorlarsa bütün bakanlık onlarda. Samimilerse telefon açıp “İzmit halkı için bu kredinin önünü açın” demeleri gerekiyor.

“ONLARCA TELEFON GELDİ ARAÇLARLA İLGİLİ”

Biz samimi değiliz, siyasi rant elde edeceğiz derlerse onu da beceremiyorlar. Kamuoyu artık yeter diyor. Onlarca telefon geldi araçlarla ilgili. Vatandaşlar araçlarımızı verelim, çözene kadar destek verelim diyorlar. Tüm vatandaşlarıma teşekkür ediyorum. Onlar için biz buradayız. Önümüzde satın alma süreci var. Tüm meclis üyelerimize şu tavsiyeyi vermek istiyorum: siyasi ahlaka uygun, kamu yararını hizmet etmeyi misyon olarak almazlarsa bu halk gerekeni yapar. Hepimizi yapar. Bu işten ekmek bekleyenleri önce insanı sonra siyasi ahlaka davet ediyorum.”