Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ünal Özmural: Rant ellerinden gidiyor

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Cumhur İttifakı’nın araç satın alma yetkisi vermemesini basın toplantısı düzenleyerek eleştirdi. Başkan Yardımcısı Ünal Özmural ise, “Rant ellerinden gidiyor” dedi.

İzmit Belediye Başkanı Fatma

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, dün İzmit Belediye Meclisi’nde hizmet aracı alımı için talebinin Cumhur İttifakı’nın onay vermemesi üzerine bugün bir basın toplantısı gerçekleştirdi. Hürriyet’e toplantısına; CHP Kocaeli İl Örgütü, CHP İzmit İlçe Başkanı Hakan Çakar ve CHP il ve ilçe örgüt yöneticileri de destek verdi.

RÜŞVET MEKANİZMALARI

Toplantıda konuşan Ünal Özmural, “Başkanımız A’dan Z’ye anlattı. Biz göreve geldiğimizden beri kamu araçlarının kamuya ait olması anlayışıyla yola devam ediyoruz. İhale aslında risktir. Bu risklerden biri işletmelerin batması. Firmaların size dayatmalarda bulunması. Rüşvet mekanizmalar. Memurların yaşadığı sıkıntılar. Bu iş AK Parti’nin belediyelere soktuğu rant işidir.

RANT ELLERİNDEN GİDİYOR

Ellerinden rant gittiği için rahatsız oluyor. Bazılarının 4-5 bin filosu olan firmalar var. Bütün bunları yaşayan kişiyim. Bir şeyin arıza gideri yüzde 5’i geçmez. Araçlar yaşlandıkça gideri yüzde 9’a çıkar. Diyelim ki hesaplarımız tutmasın. Bakın mzel sektör şöyle çalışır. Ne kadar para kazanacaklarına bakar. 6 sene olsa ne olur. Burası ticarethane değil ki. Biz hizmeti götürmüş müyüz ona bakarız. 60-70 araç sayısı artmış diyorlar. Hepsi kamu hizmetinde kullanılan araçlar.

GEÇMİŞ DÖNEMİN HESABINI VEREMİYORLAR

2003’ten bu yana ihale kanunu 190 kez değişmiş. Bu belirsizlik içinde neye diretiyorsunuz? Rantı ortadan kaldırıyor, istihdam sağlıyoruz. Tüm belediyeler sorgulansın. Geçmiş dönemin hesaplarını veremiyorlar. Önceki hatalarını tekrar ediyorlar. AK Parti’nin rant politikaları ortaya saçılıyor. Yapılan her ihalede dedikodu var. 27 milyon TL’lik kredi çekerek ihalemizi yaptık. Araçlar bizim oldu. Bir daha ihale dedikodusu bitti.