Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversite 3.7 milyon alacağını unutmuş!

KOÜ’de 3 milyon 767 bin 596 lira kişi alacağı mevcut. Ancak Üniversiteye borçlu olan bazı kişilerden 1999 yılından bu yana tahsilat yapılmıyor.

KOÜ’de 3 milyon 767

Ugur ENC minSayıştay’ın Kocaeli Üniversitesi ile ilgili hazırladığı 2019 yılı raporunda üniversitenin alacakları gündeme geldi. Kocaeli Üniversitesi’nin bazı alacaklarını tahsil etmediği, bu sebeple alacakların zaman aşımına uğradığı belirtilen raporun ilgili maddesinde sorumlular hakkında yasal işlem başlatılmadığı da anlatıldı.

YASAL İŞLEM YAPILMADI

Sayıştay’ın raporunda şu ifadeler yer aldı: “Üniversitenin 140 Kişilerden Alacaklar Hesabında bulunan anapara ve faiz alacaklarından bazılarının tahsil süresinin geçtiği ancak tahsil süresi geçen ve zaman aşımına uğrayan alacakların tespitinin yapılmadığı sorumluluğu bulunanlar hakkında yasal işlemlerin başlatılmadığı tespit edilmiştir.

14 KİŞİNİN 10 YILDIR BORCU VAR

Mizanda 3.767.596,33 TL tutarında kişi borcu bulunmaktadır. Bu borçların önemli bir kısmının taşınmaz tahliyesi ile ilgili olduğu bunun yanında şahıs, SGK, hukuk servisi ile ilgili borçlar bulunduğu görülmektedir. Diğer taraftan kişi borçları içinde en eskisi 1999 yılına ait olmak üzere 2 adet 2010 öncesi 14 adet kişi borcu olduğu görülmektedir.”