Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversite yurdunda ‘torpilli’ temizlikçiler!

Kocaeli Üniversitesi’nin yurtlarından biri olan Semiha Ayverdi’de 5 özel temizlik personeli çalışıyor. Torpille işe girdiği iddia edilen personel temizlik işi yapmıyor, masa başında oturuyor. Yurdun torpilli temizlikçileri arasında yurtlardan sorumlu hizmet müdürünün eşi de yer alıyor.

Kocaeli Üniversitesi’nin yurtlarından biri

ugurKocaeli’de KYK’ya bağlı olarak hizmet veren Kocaeli Üniversitesi’nin öğrenci yurtlarından biri olan Semiha Ayverdi büyük bir skandalla gündeme geldi. Temizlikçi kadrosunun torpilli işe alım için kullanıldığı iddia edilen Semiha Ayverdi’de edinilen bilgilere göre bu özel kadrodan 5 kişi işe başladı. Neredeyse hiç temizlik yapmayan özel personeller masa başında çalışmaya başladı.

TEMİZLİKÇİ AMA MASA BAŞI

Torpilli özel personeller arasında Gençlik Spor Müdürlüğü’ne bağlı olarak görev yapan yurtlardan sorumlu hizmet müdürünün eşinin de yer aldığı öğrenildi. Semiha Ayverdi çalışanları ilk günlerde yurtlardan sorumlu hizmet müdürünün eşinin temizlikçi olarak işe başlamasına şaşırmış. İlerleyen günlerde aynı kadrodan işbaşı yapan temizlikçilerin masa başı çalışmaya başlamasıyla birlikte özel kadronun gücü ortaya çıkmış.

ÇALIŞMADAN FAZLA ÜCRET

Kocaeli Semiha Ayverdi Yurdu’nda çalışanlar arasında sık sık tartışma konusu olan özel temizlikçi kadrosu nedeniyle yurt bünyesinde temizlik sıkıntıları da yaşanmaya başlamış. Temizlikçi kadrosunda yer alan torpilli personellerin temizlik yapmamasından daha büyük bir sorun ise haftasonu çalışmalarla ilgili yaşanmış. Haftasonu çalışmayan torpilli çalışanlara tam hafta çalışılmış gibi ödeme yapılmış.

YORUMLAR

4 adet yorum var

  1. Tek Samiha ayverdi değil bu tüm KYK, il müdürlüğü ve gençlik eğitim merkezlerinde dahil temizlik görevlileri masa başı çalişmakta umarım bu haksızligin önüne geçilir.

    1. Hizmet müdürünün eşi güvenlik amiri olarak çalışıyor ve inanın mobingdede üstüne yok yapılanların bini bir para kendisinin kadrosu temizlik olmasına rağmen 3. Kattan temizlik personelini kendi çay bardağını yıkanmak için çağırabilir ve daha niceleri bir sürü soruşturma açıldı şikayet eden personel oradan sürüldüğüyle kaldı yani bal tutan parmağını yalıyor

    2. Sonuç değişmez padişahlık sistemi var masa başı olsa gene iyi kurum yönetiyorlar o kadar bilgi sahibi donanımlı insanlar ki sanırsın kamu yönetimi fakültesi bitirmisler birilerinin torpili malesef sonra ülke neden düzelmez .

      1. Kocaeli geneli tüm KYK yurdu gençlik spor gençlik merkezlerinde temizlik görevlileri masa başında diğer calisan temizlik görevlileride onlardan dolayı madur iş yükü onlara elin garibine biniyor güvenlikleri her yerde mobing uygulanıyor insanların aile hayatı kalmadı vardiya sistemi her yerde farkli güvenlikler de 2 çalış 2 izin vardiya sistemi istiyor uygulanmayan birsuru yer var köle gibi sadece çalıştırıyor kurmalı saat oldu insanalr onalrin elinde oyuncak oldu il müdürüne vali bey e aile hayatı için vardiya düzeni heryerde eşit saglansin lütfen birileri sesimizi duyursun çabalıyoruz ama karşılığında mobinge maruz kalıyoruz Kocaeli il müdürlugü denetleme yapsın personelin sıkıntısına yardımcı olsun sorun çıkaran değil çözüm üreten ego sorunu olmayan insanlara yardımcı olacak müdürler amirler istiyoruz mobingten temizlik ve güvenlik görevlileri olarakbiktikk

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’de 19 Mayıs Atatürk'ü
Sıradaki Haber Kocaeli’de 19 Mayıs coşkusu