Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversiteler adrese teslim personel alamayacak!

YÖK’ten özellikle son dönemde sıkça karşılaşılan ‘adrese teslim’ ilanlara karşı harekete geçilirken üniversiteye akraba veya tanıdık birini torpille öğretim üyesi yapmanın önüne geçilecek. Öte yandan ilanlarda özellikle bir adayı tanımlayan ‘özel şart’lara yer verilemeyecek.

YÖK'ten özellikle son dönemde

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) liyakatsiz alımların önüne geçebilmek için düzenleme getirildi. Bundan sonra ‘adrese teslim’ ilan vermenin yolları zorlaştı. Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanan karara gör YÖK son dönemde iyice artan üniversiteye akraba, eş, dost gibi torpille alımların önüne geçmek için düzenleme getirdi.

YÖK Bakanlığı’nca hazırlanan ‘Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’ kararına göre özellikle belirli bir adayı tanımlayan ‘özel şart’lar öğretim üyesi alımları ve atama ilanlarında yazılamayacak.

YÖK Başkanlığı’nca hazırlanan tebliğde şu kararlar yer aldı: “Resmî Gazete’de yayımlanan Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinin 3’üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir. “(3) İlana başvuru koşulu olarak adayların lisansüstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez.”