Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üniversitenin haberi yok ama belediye hukuk fakültesini taşıyor!

Körfez Belediyesi “Kocaeli Üniversitesi Hereke Hukuk Fakültesi Yapım İşi” için ihaleye çıktı. Ancak üniversitenin hukuk fakültesi taşınmasıyla ilgili herhangi bir kararı yok!

Körfez Belediyesi “Kocaeli Üniversitesi

Körfez Belediyesi önceki gün çok ilginç bir ihale ilanı yayınladı. Belediye Kocaeli Üniversitesi Hereke Hukuk Fakültesi Yapım İşi için kolları sıvadı. Bugün gerçekleştirilen ihale sonrasında hukuk fakültesi yapımı için 10 gün içerisinde çalışmalar başlayacak. 600 gün sürmesi beklenen inşaat çalışmaları. Sonrasında fakülte binası hizmete açılacak.

HEREKE’DE İNŞA EDECEK

Körfez Belediyesi Kocaeli Üniversitesi’ne Hereke’de bir hukuk fakültesi inşa edecek. Ancak üniversite yönetiminin hukuk fakültesini taşımak gibi bir fikri yok. İşin garibi üniversite senatosu tarafından herhangi bir fakültenin taşınmasıyla ilgili alınmış bir karar da yok. Ortada hiçbir karar yokken Körfez Belediyesi neden fakülte inşaatına başladı bilinmiyor.

YILLAR ÖNCE TAŞINMIŞTI

Üniversiteye yakın çevreler Körfez Belediyesi’nin hukuk fakültesinin Hereke beldesine taşınması için söz konusu yapım işi ihalesine bu ismin verildiğini öne sürüyor. Hatırlanacağı üzere yıllar önce Kocaeli Üniversitesi Hukuk Fakültesi, Hereke kampüsünde hizmet veriyordu. Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü inşa edildikten sonra hukuk fakültesi de bu merkez kampüse taşımıştı.

4.5 DÖNÜM ARAZİDE

Körfez Belediyesi’nin hukuk fakültesini Hereke’ye taşıma çabası bu yılın başında da gündeme gelmişti. Belediye başkanı Şener Söğüt, Nuh Çimento ve Diler Demir Çelik ile protokol imzalama yetkisi almış ve hukuk fakültesini buraya taşıyacaklarını ifade etmişti. “ Söğüt şu ifadeleri kullanmıştı: “Hereke bölgesinde 4,5 dönümlük alanımız var. Burada Hukuk Fakültesi ve Adalet Meslek Yüksekokulu için bina yapacağız. Binayı Nuh Çimento ve Diler Demir Çelik’in katkısıyla yapacağız. Bize çok fazla bir yükü olmayacak. Gerekli protokolleri imzalayıp, hızlı bir şekilde ihale sürecini başlatacağız.”

LOJİSTİK DEDİLER, YABANCI DİLLER OLDU

Körfez Belediyesi geçtiğimiz yıllarda da Körfez’de Kocaeli Üniversitesi için bir bina inşa etmiş ve buranın Lojistik Meslek Yüksek Okulu olacağını iddia etmişti. Kocaeli Üniversitesi’ne devredilen bina Yabancı Diller Meslek Okulu olarak faaliyet gösteriyor.