Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Üsküdar Vapur faciasında hayatını kaybedenler unutulmadı! Törende anıt talebi yenilendi

1 Mart Üsküdar Vapur faciasında şehit olan 392 kişi, büyük felaketin 65’inci yılında 1 Mart Vapur İskelesi’nde anıldı. Geçtiğimiz yıl talep edilen anıt bugün gerçekleştirilen törende de tekrar gündeme geldi.

1 Mart Üsküdar Vapur

Nazim Ozgun Erbulan 165 yıl önce İzmit Vapur İskelesi’nden kalkarak hareket ettikten kısa bir süre fırtınaya yakalanarak batan 72 No’lu Üsküdar Vapuru’nda bulunan, çoğunluğu İzmit Lisesi ve Sanat Okulu öğrencilerinin oluşturduğu 392 kişi hayatını kaybetti. İzmit Belediyesi, İZLİDER ve İZSANDER ortaklığında bugün 1 Mart Vapur İskelesi’nde anma töreni düzenlendi.

GENİŞ KATILIM

İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca ve belediye başkan yardımcıları, DSP Kocaeli İl Başkanı Halim Dedeoğlu, CHP Kocaeli İl Sekreteri Metin Düzgün, CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Songül Kaya, CHP İzmit İlçe Başkanı Gökhan Darcan, İzmit Lisesi Mezunlar Derneği (İZLİDER) Başkanı Haluk Cem Gökmen, İzmit Sanat Okulu Mezunları Derneği (İZSANDER) Başkanı Levent Bahadır,, İzmit Kent Konseyi Başkanı Hüseyin Erol, İYİ Parti İzmit önceki dönem İlçe Başkanı Pelin Coştur Filiz ve hayatını kaybeden vatandaşlarımızın yakınları katıldı.

“DONANMA’YA AİT GEMİYE RASTLIYOR”

Nuray Buyukarman DincerFaciada yakınlarını kaybeden Nuray Büyükarman Dinçer, “Babam ve iki ablamı kaybettik. Annem de vapurdaydı. 4 buçuk saat süren bir mücadeleden sonra Derince açıklarına dalgaların sürüklemesiyle kazadan haberi olmayan Donanma’ya ait Kurtaran gemisine rastlıyor. Burada oksijen çadırı ve tıbbi teçhizatlar bulunduğu için çok uzun uğraşlarla annemi hayata döndürüyorlar. Ulaşlı’daki yazlığa giderken oluyor bu kaza. İhmalsizlik nedeniyle oldu. Çürük olduğu, 1927 yılında yapılan bir vapurun revizyona tabi tutularak dengesiz bozuk ve yükü çok fazla. 367 bilet satılmış ayrıca abonman kart kullananlar da var. Hiç alakası olmayan talebeler de film izlemek için vapura biniyorlar. Bu kazalar unutulmuyor” dedi.

Levent BahadirGEÇEN SENE İSTEDİKLERİ ANITI TEKRAR GÜNDEME GETİRDİLER

Dinçer’in ardından konuşan İZSANDER Başkanı Levent Bahadır, “Haddinden fazla yolcu vardı. Bunların önlemi alınabilirdi belki. Buradan gelenlerin yüzde 80’i talebe arkadaşlarımızdı. Biz çok değerli bir milletiz. Geçen sene bir şey istemiştim, bir anıt yeri belirlensin, anıt olsun istemiştim. İnşallah onu en kısa zamanda görmek istiyoruz” dedi. Bahadır’ın ardından konuşan  İZLİDER Başkanı Haluk Cem Gökmen, Tabi ihmalsizlikler, tedbirsizlikler var. Bunları hep konuşuyoruz. Bunların olmadığı bir ortamda yaşamak istiyoruz. Geçen seneHaluk Cem Gokmen Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne verilen bir teklif vardı. Japon hükümeti başına gelen felaketlerin en azından bir bölümünü ülkelerinde belli yerlerde kaldırmıyorlar. Bunun her zaman görülmesi için bırakıyorlar. Büyükşehir’den buraya ait yapılması için gerekenin yapılmasını istiyoruz. Kocaelililer olarak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

“ANIT KONUSUNDA SÜREÇ DEVAM EDİYOR”

Cetin SaricaSon olarak konuşan İzmit Belediyesi Başkanvekili Çetin Sarıca, “Bugün 65 yıl önceki acımızı anmak için toplandık. Bugünlerde ülkemiz daha büyük bir yas içerisinde. Bu konuda İzmit halkı çok takdire şayan bir duruş sergiledi. Hepinizin emeğine sağlık. Deprem bölgesine İzmit Belediyemizin yardım kampanyasına verdiğiniz destekten dolayı tekrar tekrar teşekkür ederiz. Umarım bu facialarla bir daha karşılaşmayız. İhmaller umarım olmaz. Anıt konusunda gerekli çalışmaları başlatmıştık; süreç devam ediyor. O konunun da arkasında duracağız. İzmit için çok kıymetli bir anıt olacak. Bu konuda gerekli destekleri sunacağız” dedi.

Uskudar vapur faciasi anma Uskudar Vapuru Faciasi 2 Uskudar vapur faciasi anma 2 Uskudar Vapuru Faciasi