Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Usta şairler İzmit’te anıldı

İzmit Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İzmit Unutmaz etkinlikleri kapsamında düzenlediği ‘Şiirlerle Bestelerle Haziran’da Ölmek Zor’ etkinliğiyle Haziran ayına iz bırakan şairleri şiirleriyle yad etti

İzmit Belediyesi Kültür ve

İzmit Belediyesi, Aydili Sanat Derneği, 29 Ekim Kadınları Derneği Kocaeli Şubesi ile Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği paydaşlığında,  İzmit Unutmaz etkinlikleri kapsamında Haziran ayına iz bırakan şairleri muhteşem bir programla andı. Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleştirilen programda Haziran ayında hayata veda eden ve yine bu ayda dünyaya gelerek Türk edebiyatında iz bırakmış usta isimlerden Ahmet Arif, Abdurrahim Karakoç, Atilla İlhan, Ahmet Hamdi Tanpınar, Nazım Hikmet, Orhan Kemal, Peyami Safa, Cemil Meriç’in eserlerinin bestelenmiş halleri İzmit Belediyesi Kent Orkestrası tarafından seslendirildi.

“DEĞERLİ İSİMLERİ UNUTTURMAMAK HEPİMİZİN GÖREVİ”

Etkinlikte konuşan İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet şu ifadeleri kullandı; “Bu akşam şiir gibi bir görüntü var bu etkinlikte. Her zaman dile getirdiğimiz gibi ‘İzmit Unutmaz ve Unutturmaz”. Geçmişi, geleceğe taşıyan anıları gelecek nesillere aktaran, kente ve ülkeye kıymet katan çalışmalarıyla adını hem edebiyata hem hayatın her alanına yazdırmış insanları unutturmamak hepimizin görevi ve sorumluluğu. 

“HER ALANA DESTEK VERMEYE ÇALIŞIYORUZ”

İzmit Unutmaz cümlesini vefa duygusunu, dayanışma ve kentlilik bilincini ifade etmek anlamında kullanıyoruz. İzmit Unutmaz cümlesinin altı çok kıymetli ifadeler içeriyor. Vefayı, kentlilik bilincini, dayanışmayı, geçmişi unutmadan gelecek kuşaklara aktarmayı ifade ediyor. Bu cümle kapsamında da özellikle sanata, spora, edebiyata her alana destek vermeye çalışıyoruz. 

“İYİ Kİ VARSINIZ”

Bugün burada Türk Edebiyatının öncü isimlerinden Haziran ayında kaybettiğimiz büyük yazar ve şairleri anma programı için bir araya geldik. ‘Haziran’da Ölmek Zor’ isimli bir projeyle bugün karşınızdayız. Biz belediye olarak aslında işin destekçisi konumundayız. Asıl emek değerli derneklerimizindir. Onların ufuk açıcı önerileriyle bu kıymetli projeler hayata geçmiş oluyor. Tüm dernek başkanlarımıza ve yöneticilerine emeklerinden dolayı teşekkür ederim. İyi ki varsınız. 

“ZENGİNLİKLER GELECEK NESİLLERE AKTARILMALI”

Bu projeyle birlikte değerli isimleri anmak ve onların önemli mirasını hatırlatmak için bir dizi etkinlikler düzenliyoruz. Anma programımızda da Türk Edebiyatının büyük ustaları: Nazım Hikmet, Ahmet Arif, Orhan Kemal, Peyami Safa, Cemil Meriç, Cahit Zarifoğlu, Ahmet Haşim ve Ahmet Muhip Dıranas’ı onurlandıracağız. Bu değerli isimler eserleriyle, düşünceleriyle ve sanatsal katkılarıyla Türk Edebiyatına eşsiz bir zenginlik kattılar. Bu zenginliklerin gelecek kuşaklara aktarılması gerekiyor. 

“ŞİİR SESLENDİRMELERİ YAPILACAK”

Bu programımızda da söyleşiler, müzik performansları ve şiir seslendirmeleri gibi farklı etkinlikler olacak. İzmit Belediyesi Kent Orkestrası Trio bu büyük şairlerin eserlerinden oluşan bir repartuarla sahne alacak ve bizlere de unutulmaz bir müzik deneyimi yaşatmış olacak. Yerel edebiyat derneklerimizin katkılarıyla gerçekleştirilecek şiir seslendirmeleriyle bu büyük yazarların dizeleri yeniden sizlerle birlikte olacak. 

“BÜYÜK USTALARA SAYGIYLA”

Düşünceleriyle toplumumuzu olumlu yönde etkilemiş ve Türk Edebiyatının gelişimine büyük katkı sunmuş olan bu değerli isimlerin mirasını yaşatmak herkesin sorumluluğu. Etkinliğe katılan herkese teşekkür ediyoruz. Büyük ustalara bir kez daha saygıyla diyoruz.” 

RUHLARI ŞAD, MEKANLARI CENNET OLSUN

Bağımsız Yazarlar ve Şairler Derneği Başkanı Dilek Dila Mert programda yaptığı konuşmada, “Kentimizin kültür, edebiyat, sanat alanında gelişmesinde biz Şairler ve Yazarlar derneğine desteğini hiçbir zaman esirgemeyen Kocaelili, İzmitli şair ve yazarların daha geniş kitlelere tanınmasına öncülük eden kıymetli başkanımız Fatma Kaplan Hürriyet hanımefendiye çok teşekkür ediyoruz. Eksik olmayın çok sağ olun başkanım. Nazım Hikmet, Ahmed Arif, Cahit Zarifoğlu, Abdurrahim Karakoç, Ahmet Muhip Dıranas, Özdemir Asaf ruhları şad, mekanları cennet olsun. İzmit Belediyesi Kültür Müdürlüğüne ve bu etkinlikte bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyorum. 

FATMA BAŞKANA TEŞEKKÜR ETTİ

29 Ekim Kadınları Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Gülşen Müstecaplıoğlu ise konuşmasında, “İyi ki başkanımız öncülük ederek bizlere sanat alanında çalışmamıza fırsat verdiler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Katılan herkese teşekkür ediyor ve iyi dinletiler diliyorum” ifadelerini kullandı. 

“HERKESİ AYDİLİ SANAT DERNEĞİNE BEKLERİZ”

Aydili Sanat Derneği Başkanı Suat Özdemir adına programda söz alan dernek yönetim kurulu üyesi Ebru Turan Çetiner, “Aydili Sanat Derneğimiz 2005 yılında kuruldu. Resmi olarak 2012’de faaliyete geçti. Dernek olarak birçok fuara gittik. Bu etkinliklerde Kocaeli’yi çok güzel temsil ettiğimizi düşünüyoruz. Derneğimizde sulu boya çalışmaları var, yaratıcı yazarlarık, drama dersleri ve şiir ekinlikleri var. Hiçbir siyasi görüşe bakmadan herkese kapımız açık. Her cumartesi günü saat 11.00 – 13.00 arası yeni yerimizde Plajyolunda şiir çalışmalarımız vardır” diye konuştu.