Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vakıf İş Hanı esnafından belediyeye: Dilekçemize cevap bekliyoruz

Vakıf İş Hanı’nın yapımı için kurulan İzmit Birlik Limited Şirketi, İzmit Belediyesi’ne geçtiğimiz hafta güzergah için dilekçe verdi. Dilekçede binanın yapımı için araçların giriş güzergahının belirlenmesi talep edilirken İzmit’in gösterdiği güzergahı Büyükşehir kabul etmedi. Şirket, dilekçelerine cevap bekliyor.

Vakıf İş Hanı’nın yapımı

Özgun imzaİzmit Fethiye Caddesi ile İstiklal Caddesi’nin kesiştiği noktada yer alan Vakıf İş Hanı için esnaflar birleşmiş, girdikleri ihaleyi de kazanmıştı. Esnafların oluşturduğu İzmit Birlik Limited Şirketi tarafından yeniden yapılacak iş merkezi mayıs ayında yıkılırken yapımına bir türlü başlanmadı.

BÜYÜKŞEHİR DE İLÇE BELEDİYESİ DE İZİN VERMEDİ

Edinilen bilgilere göre şirket, İzmit Belediyesi’nden İstiklal ya da Fethiye Caddesi başından inşaat alanına malzeme götürmek için izin isterken ilçe belediyesinden zeminin yeni döşendiği gerekçesiyle izin çıkmadı. Şirket, bu kez Cumhuriyet Bulvarı’ndan malzeme getirmek için Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne başvurdu. Büyükşehir ise bulvardan büyük araç girişine izin verilmesi halinde sıkıntılar yaşanacağı gerekçesiyle izin vermedi. İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun ile İzmit Belediyesi Basın Danışmanı Cem Şakoğlu konula ilgili belediye toplantı salonunda bir araya geldi.

ESNAF MAĞDUR EDİLMEYECEK

Yapılan açıklamada başka güzergaha belediyenin izin verilmeyeceği belirtilirken görüşmelerin şimdiye kadar sözlü şekilde sürdüğü, şirketin söz konusu dilekçeyi 17 Ekim 2022 tarihinde verdiğini öğrenildi. İzmit Birlik Limited Şirketi ortaklarından Ali Osman Aykan Bağımsız Kocaeli’ye konuştu. Aykan, 15 günlük cevap süresi olduğunu belirterek verdikleri dilekçedeki ifadeleri tekrarladı. Aykan, esnafın mağdur edilmeyeceğini, Emniyet ve UKOME yönetmeliği kapsamında zaten akşam 22.00 ile sabah 06.00 arasında çalışma yapılacağını belirtti.

DİLEKÇEDE HANGİ İFADELER YER ALDI?

“Tarafımızca yapılan işbu başvuru öncesinde İzmit Belediyesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile yaptığımız şifahi görüşmelerde; İzmit Belediyesi; Fethiye Caddesi’nin alt kısmından yürüyüş yolu üzerinden Yapı Kredi ve İlhan Dövizin olduğu noktadan giriş yapılmasını uygun görürken, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ise; daha önce İzmit Belediyesiyle yaptığı şifahi görüşmelerde, araçların Alemdar Caddesinden (postanenin önünden gelerek) doğru gelerek veya İnönü Caddesinden aşağı inilerek (Fethiye Caddesi’nin üst kısmından) inşaat alanına giriş yapılması hususunda İzmit Belediyesi ile mutabık kalındığını ve Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Fethiye Caddesine araç sokulamayacağını ifade ettiler.

ŞİRKETİMİZİ ZARARA UĞRATMAKTA

Özetle, İdarenizce uygun görülen güzergah, Büyükşehir Belediyesi tarafından Cumhuriyet Bulvarına kamyon giriş yeri olmamasından ötürü uygun görülmemiştir. Gelinen aşamada inşaat alanına demir, beton vb. inşaat malzemeleri getirecek kamyon-araçların inşaat alanına geleceği güzergah her 2 belediye tarafından mutabakatla belirlenememiş olduğundan şirketimiz tarafından inşaata başlanılamamış, bu süre zarfında kira-işçi-sigorta vs. giderler her gün işlemekte ve bu durum şirketimizi yüklü miktarda zarara uğratmaktadır. İnşaat alanına beton mikseri, demir ve inşaat malzemesi getirecek kamyonların Fethiye Caddesi’ne giriş yapacağı noktanın, İnönü Caddesi’nden veya Alemdar Caddesi’nden İstiklal Caddesi’ne ve oradan Fethiye Caddesine olacak şekilde belirlenmesini saygılarımızla arz ve talep ederiz.”