Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vakıf İş Hanı için Cumhuriyet Bulvarı’nda kırma çalışmaları başladı

İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan Vakıf İş Hanı’nın yapımı için güzergah tartışmaları sona erdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Cumhuriyet Bulvarı’ndan geçişe onay vermesinin ardından bu sabah söz konusu alanda çalışmalar başladı.

İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan İzmit Birlik Limited Şirketi tarafından yapılacak Vakıf İş Hanı için güzergah konusu aylardır sürmekteydi. İzmit Belediyesi Fethiye Caddesi Cumhuriyet Bulvarı (Yapı Kredi Bankası mevkii) tarafından giriş ile iş hanı arasındaki mesafenin daha az olduğunu belirterek bu güzergahta diretirken Büyükşehir Belediyesi ise yolun yayalaştırıldığı gerekçesiyle diğer alternatiflerden geçişin sağlanması gerektiğine karar verdi. Emniyet ve UKOME İnönü Caddesi mevkiinden giriş için izin verdi.

“KİM HAKLI KİM HAKSIZ FARK ETMEZ”

Aylardır süren güzergah tartışması dün sona erdi. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, bölge esnafı ve şirket yetkilileriyle bir araya gelerek Cumhuriyet Bulvarı’ndan geçişe izin verdiklerini duyurdu. Büyükakın, “Kırmadan olacak bir şey var ama yok deniyor. Kıralım ne yapalım? Kim haklı kim haksız fark etmez. Burada bir inşaat yapılamıyor” dedi. Karar sonrasında bugün yolun kırılması için çalışmalar başladı. Kamyonların geçiş yapacağı alanda ilk önce orada bulunan bitkilerin sökülmesinin ardından aydınlatma direğinin de kaldırılması için ekipler geldi. Kısa sürede bitmesi planlanan işlemlerin ardından Vakıf İş Hanı’nın yapımına başlanması bekleniyor.

Cumhuriyet Bulvari Vakif Is Hani