Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vakıf İş Hanı için inşaat demirleri bırakıldı; çalışmalar başlayacak

Aylardır güzergah tartışması nedeniyle İzmit gündemini meşgul eden Vakıf İş Hanı inşaatında demirler 22.00 itibariyle alana bırakıldı. Çalışmaların kısa bir süre sonra başlaması bekleniyor.

Aylardır güzergah tartışması nedeniyle

İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan İzmit Birlik Limited Şirketi tarafından yapılacak Vakıf İş Hanı için güzergah konusu aylardır sürmekteydi. İzmit Belediyesi Fethiye Caddesi Cumhuriyet Bulvarı (Yapı Kredi Bankası mevkii) tarafından giriş ile iş hanı arasındaki mesafenin daha az olduğunu belirterek bu güzergahta diretirken, Büyükşehir Belediyesi ise yolun yayalaştırıldığı gerekçesiyle diğer alternatiflerden geçişin sağlanması gerektiğine karar verdi. Emniyet ve UKOME, İnönü Caddesi mevkiinden giriş için izin verdi.

“KİM HAKLI KİM HAKSIZ FARK ETMEZ”

Aylardır süren güzergah tartışması hakkında Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın Cumhuriyet Bulvarı’ndan geçişe izin vermesinin ardından sona erdi. Büyükakın,  “Kırmadan olacak bir şey var ama yok deniyor. Kıralım ne yapalım? Kim haklı kim haksız fark etmez. Burada bir inşaat yapılamıyor” dedi.

10 TON 10 TON OLARAK GETİRİLDİ

Karar sonrası saat 22.00 itibariyle Vakıf İş Hanı’nı yapacak İzmit Birlik Limited Şirketi kamyonları Cumhuriyet Bulvarı üzerinden Fethiye Caddesi’ne getirdi. Biri vinç olmak üzere 3 araç caddeye giriş yaparken demirler Biri vinç ikisi demir yüklü kamyon olmak üzere üç araç caddeye giriş yaptı. Demirler 10 ton 10 ton şeklinde getirildi. İnşaat çalışmalarının kısa süre sonra başlaması bekleniyor.