Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vakıf İş Hanı polemiği sürüyor: Hürriyet’ten randevu istiyoruz

Vakıf İş Hanı yetkilileri ile İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun güzergah konusunda tartıştı. Yetkililer Yapı Kredi tarafından girişin yol olarak görülmediğini belirtirken Torun ise “Düne kadar yol vardı” dedi. Yetkililer Torun’a İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet’ten randevu istediklerini bildirdi.

Vakıf İş Hanı yetkilileri

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Fethiye Caddesi ile İstiklal Caddesi kesişiminde bulunan Vakıf İş Hanı mayıs ayında yıkılırken İzmit Birlik Limited Şirketi binanın yapımı için kamyonların girişi konusunda güzergah talebinde bulundu. Konu tartışmalara neden olurken İzmit Belediyesi alt tarafta bulunan Yapı Kredi’den girişi gösterilirken Büyükşehir ise Cumhuriyet Bulvarı’ndan girişe izin vermeyeceğini bildirdi. UKOME ve emniyetten izin alınmasının ardından süreç güzergah tartışması nedeniyle tıkandı. Kamyonların girişi için iki kez gün belirlenirken izin verilmemesi nedeniyle kamyonlar giriş yapamadı.  İzmit Belediyesi kamyonların gireceği 21 Kasım 2022 tarihinde hem Fethiye’ye İnönü Caddesi’nden girişi hem Acısu mevkiinden girişi hem de İstiklal Caddesi’nden girişi malzemelerle kapattı. İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Emirşah Torun ise yetkilerin Büyükşehir’e gidip izin alması gerektiğini söyledi.

Vakif Is Hani“BİZ 11 ADIM ATTIK 1 ADIM SİZDEN BEKLİYORUZ”

Yapılan basın açıklamasından bir süre sonra İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Emirşah Torun ile İzmit Birlik Limited Şirketi yetkilileri karşılaştı. Burada yapılan konuşmada Şirket ortağı Haluk Ercan, “Verdiğiniz ruhsattan sonra bu yolun verilmesi (İnönü Caddesi girişi) bizim talebimiz” dedi. Emirşah Torun Yapı Kredi tarafını gösterirken Ercan ise, “Orası yol değil. Sizin planlarınızda bile yol değil orası. Oradan bir araç geçiyor mu?” ifadelerini kullandı. Torun geçtiğini belirtirken Ercan, “Kimseyle kavga etmeyeceğiz. Biz 11 adım attık, 1 adım sizden bekliyoruz. Orada bir yol yok. İki ay bekledik. Kimse inşaata mani olmadı. Sayın Fatma Kaplan Hürriyet’ten randevu istiyoruz. 6’ncı kez talep ettik. Burayı bitirelim, bu mezbeleyi kaldıralım. Sizden adım bekliyoruz. Gece sokalım, buraya demirleri işleyelim. Burası ne zaman biterse, deyin ki 1 ay sonra bitecek; o zaman başlayalım. Sözümüz söz. Orası yol değil” şeklinde konuştu.

“DÜNE KADAR ORADA YOL VARDI”

Ercan’a cevap veren Torun, “Ne zaman geldiyseniz kapımız açıktı. Ne zaman gelirseniz kapımız açık. Randevu alamamak diye bir şey yok. Başkanımız yoğun” dedi. Ercan, “Yoğun olmadığı bir zamana talep ediyoruz” ifadelerini kullanırken Torun ise, “Gökmen Bey ile görüştüm. ‘Orasının malzemesi çok nadir, heder olur’ dedi. Bizim malzeme de zarar görecek, orası da zarar görecek” dedi. Ercan, “4 tane yolu olan İzmit Belediyesi size yol göstersin diyorlar. Kaymakamlık da valilik de orada yol yok dedi. Biz İnönü Caddesi tarafından istiyoruz” şeklinde cevap verdi.  Torun, “Büyükşehir ile görüşmemde size yol verirsek yarın bir gün herkes ister dedi. Bu cümle de yanlış. Vergi Dairesi yarın bir gün yıkılacak. Onlara bu yolu mu kullanacaksınız diyeceğiz hayır Acısu tarafını kullandıracağız. Sabahları oraya bir sürü kamyonet geliyor. Düne kadar oradan yol vardı” dedi.