Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vakıf İş Hanı’na dün uyarı yazısı astılar, bugün vazgeçtiler

İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan Vakıf İş Hanı’nın kapatma levhalarının geriye çekilmesi için İzmit Belediyesi ekipleri uyarı yazısı astı. Bugün yapılan görüşmenin ardından yapılan incelemede geriye çekilecek bir alan olmaması nedeniyle uyarıdan vazgeçildi.

İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan

Nazim Ozgun Erbulan 1İzmit Fethiye Caddesi’nde bulunan İzmit Birlik Limited Şirketi tarafından yapılacak Vakıf İş Hanı için güzergah tartışması aylardır sürmekteydi. İzmit Belediyesi Fethiye Caddesi Cumhuriyet Bulvarı (Yapı Kredi Bankası mevkii) tarafından giriş ile iş hanı arasındaki mesafenin daha az olduğunu belirterek bu güzergahta diretmiş, Büyükşehir Belediyesi ise yolun yayalaştırıldığı gerekçesiyle diğer alternatiflerden geçişin sağlanması gerektiğine karar verdi. Emniyet ve UKOME İnönü Caddesi mevkiinden giriş için izin verdi.

BÜYÜKAKIN ‘KIRIN’ DEDİ

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın dün bölge esnafı ve iş hanını yapacak yetkililerle bir araya geldi. Burada yapılan görüşmelerde Büyükakın, araçların Cumhuriyet Bulvarı’ndan girmesine izin vererek ekiplere ‘kırın’ talimatı verdi. Kararın alınmasından kısa bir süre sonra İzmit Belediyesi yetkilileri inşaat alanında bulunan kapatma levhalarının 1 gün içinde kaldırılması uyarısında bulunarak Vakıf İş Hanı’nın yapılacağı alana yazı astı.

GERİYE ÇEKİLECEK ALAN YOK

Zamanlama dikkat çekerken, “Belirtilen adreste yapılan kontrolde inşaat kapatma levhalarının yasal imar hattı sınırına çekilmesi (yaklaşık 1.5 metre) ötelenmesi gerekmektedir. Verilen süre içerisinde ikaz verilen konunun eksiklikleri giderilerek idareye bilgi verilmesi gerekmektedir. Aksi taktirde işlem başlatılacaktır” ifadeleriyle uyarı belgesi asıldı. Edinilen bilgi ve iddialara göre bugün şirket yetkilileri konuyla ilgili İzmit Belediyesi’ne gitti. Yapılan görüşmelerin ardından teknik ekip inşaat alanı sınırlarında 1 buçuk metre geriye çekilecek alan bulunmaması nedeniyle söz konusu uyarıyı iptal etti. Böylece Vakıf İş Hanı ile ilgili bir sorun daha çözülmüş oldu.