Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Seddar Yavuz açıkladı: Kocaeli tehlikeyi atlatmış değil!

Valiler Kararnamesi ile Ordu’dan

Valiler Kararnamesi ile Ordu’dan ilimize atanan Vali Seddar Yavuz, ‘hayırlı olsun’ ziyaretine gelen Türkiye Muhtarlar Derneği Şube Başkanı İbrahim Efe ve Şube Başkanı Mustafa Satılmış ve Kandıra ve ilçelerinin muhtarlarıyla toplantı yaptı. İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Osman Aslan ile il müdürleri de toplantıda hazır bulundu. Vali Yavuz, Akçakoca Toplantı Salonu’nda ağırladığı muhtarlarla tek tek tanıştı, sorun ve taleplerini dinledi.

ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞACAK

Muhtarların, devletin mahallelerdeki gören gözü ve şefkatli eli olduğunu vurgulayan Vali Seddar Yavuz şöyle konuştu: “Aynı zamanda devletimizin en ücra köşesindeki temsilcilerisiniz. Bu anlamda sizleri çok seviyor ve önemsiyoruz. Hepinizin bildiği gibi Sayın Cumhurbaşkanımız da sizleri çok önemsiyor, her daim sizlerin ihtiyaç ve sorunlarının çözülmesi noktasında da bizlere talimat veriyor. Biz de bu anlayışla sizlerin her daim yanınızda olmaya, sıkıntılarınızı, sorunlarınızı çözmeye gayret ediyoruz. Belki anlık çözemesek bile sizleri dinlemeye ve dertlerinizle dertlenmeye büyük önem vereceğimizi buradan ifade etmek istiyorum.

TELEFON NUMARASINI VERDİ

Müdürlerimiz de sizlerin ihtiyaç ve sorunlarınızın çözüm noktasında gayret sarf edecektir. Bu vesileyle hem Kocaeli’miz için hem benim şahsım için bu güzel ile Vali olarak atanmamın hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. 7/24 bana ulaşabileceğinizi de ifade etmek istiyorum. Önümüzdeki süreçte tüm mahalle muhtarlarımızla bir grup oluşturmak suretiyle ihtiyaç ve sorunlarınızı ulaştırmanızı da sağlayacağız. Telefon numaramı sizlere vereceğiz ve mahallelerinizde herhangi bir sıkıntı veya sorununuz olduğunda bana bu numaradan ulaşabilirsiniz. Mutlak suretle döneceğimizi bilin.

375 BİN TALEP YERİNE GETİRİLDİ

Kimsesizlerin kimi olmayı unutmayın. Aksi takdirde tahtlarınız tabutlarınız olur. Önceliğimiz fakir fukara, garip gureba olmalıdır. Nitekim son dönemde de dikkat ederseniz devletimizin vatandaşımızın yanında nasıl yer aldığını hep beraber görürsünüz. Mesela bu Vefa Sosyal Destek Grubu şu ana kadar 375 bine yakın talep yerine getirmiş. Bunda sizler çok büyük bir rol aldınız. Bunu neyle izah edeceksiniz? Bunu medeniyetinizle, geçmişinizle izah edeceksiniz. Çünkü biz babamızdan, annemizden, ninemizden böyle gördük ve sizlerde şimdi evlatlarımıza aktaracaksınız, bizler de evlatlarımıza aktaracağız.

LİMAN BAŞKENKİ, BİLİM ŞEHRİ KOCAELİ

Aslında bir liman başkenti, ihracatın başkenti ve bilim şehri Kocaeli desek doğru bir şey demiş oluruz. Bu ve buna benzer birçok şeyi Kocaeli’nin arkasına ekleyebiliriz. Çok başarılı bir şehir. İnşallah bizlere de bu yolculukta sizlerle beraber el ele güzel hizmetler yapmak nasip olur. Her şeyin başlangıcı iyi niyetle başlamak ve bu iyi niyetle de bu millete hizmet etmektir. Allah aziz Türk milletine hiçbirimizi mahcup etmesin. Bizim kültürümüzde özel büyük makamlara atananlara Allah mahcup etmesin, utandırmasın denir. Bu kadim geleneklerimizdir. Kadim geleneklerimizi unutmamak, yaşatmak da asli görevimizdi.

MUHTARLAR ÇOK ÖZEL

Muhtarlarımızı çok özel bir yere koyuyoruz. Kamu kurum ve kuruluşlarımız her talebinizi dikkate alacak. Çünkü bu talepler sizlerin talepleri değil kamu talebidir. İlçelere geldiğimizde muhtarlar toplantısı yapacağız, sizleri dinleyeceğiz ve STK toplantıları yapacağız. Pandemi dönemi nedeniyle kısıtlamalar var. Pandemi konusuna devam etmemiz gerekiyor. Kocaeli olarak hala tehlikeyi atlatmış değiliz. Halen vaka sayılarımız bizi mutlu edecek düzeyde değil. Dolayısıyla bunu da dikkate almamız gerekiyor. Biliyorsunuz ki bu döneme kontrollü sosyal yaşam diyoruz.

HIDZISIHHA KURULU KARARLARI

Bilim Kurulu bir takım tedbirler alıyor, bizler bu tedbirleri yayınlıyoruz ve Hıfzısıhha Kurulu kararlarıyla sizlere tebliğ ediyoruz. Burada sizlerin çok büyük emeği ve desteğinizi gördük. Bu vesileyle hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Önümüzdeki süreçte de desteğinize ihtiyaç var. Özellikle vatandaşlarımızın ikna edilmesi, maske ve mesafeye dikkat edilmesi noktasında sizlerden beklentimiz var. Ümit edelim ki tez zamanda bu süreci ya da bu virüsü yenelim ve tekrar yakın mesafelerde birbirimize sarılabilelim. Bunu çok arzu ediyoruz.”