Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Seddar Yavuz: Böylesine güzel bir şehirde öğrenci olmak övünç kaynağı olsa gerek

TÜBİTAK Ortaokul-Lise Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 29. Bilim olimpiyatları’nda dereceye giren öğrenciler ile öğretmenler, Vali Yavuz tarafından ödüllendirildi. Vali Yavuz, yaptığı konuşmada, “Böylesine güzel bir şehirde öğrenci olmak, böylesine lider ve önder bir şehirde öğretmen, sanayici, bilim insanı, yönetici olmak ayrı bir mutluluk ve övünç kaynağı olsa gerek” dedi.

TÜBİTAK Ortaokul-Lise Projeleri Yarışması

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından her yıl ortaokul ve lise öğrencileri arasında Araştırma ve Proje Yarışmaları ve Bilim Olimpiyatları düzenlenmekte olup bu kapsamda gerçekleşen TÜBİTAK Ortaokul ve Lise Projeleri Yarışması ve TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatlarında dereceye giren öğrenciler ve öğretmenlerine Vali Seddar Yavuz tarafından ödülleri verilerek başarılarından dolayı tebrik edildi.

VALİ YAVUZ ÖDÜLLERİNİ VERDİ

Valilik Akçakoca Toplantı Salonunda gerçekleşen törene; Vali Seddar Yavuz’un yanısıra, İl Milli Eğitim Müdür V. Murat Şendoğan, Şube Müdürleri, dereceye giren öğrenciler, öğretmenler ve veliler katıldı. Konuşmaların ardından 2021-2022 eğitim-öğretim döneminde TÜBİTAK Araştırma Projeleri Yarışmalarında ve TÜBİTAK 29. Bilim Olimpiyatlarında dereceye girmeye hak kazanan 23 proje ve 45 öğrenci içinden madalya alan 22 öğrenci ile 11 danışman öğretmene Vali Seddar Yavuz ödüllerini vererek tebrik etti. Başarılarının devamını diledi.

Vali Seddar Yavuz 3“ZAMAN ZAMAN BUNUN GİRDAPLARINDA KENDİMİZİ KAYBETMİŞİZDİR”

Vali Seddar Yavuz yaptığı yaptığı konuşmada, “Hepinizin bildiği gibi sanayi devrimini gerçekleştiremeyerek büyük bir imparatorluğun dağılmasına, daha sonra da yüzbinlerce, milyonlarca insanın mülteci haline gelmesine ve Balkanlarda, Kafkaslarda, Orta Doğuda yüzbinlerce, milyonlarca soydaşımızın ya da akraba topluluklarının yok oluşlarına, ölümlerine şahitlik etmek zorunda kalan bir neslin evlatlarıyız. Bu modernleşme, bilim ve teknoloji arayışı hepimizi derinden etkilemiş, adeta bizi sarsmış, zaman zaman da hırslandırmış, neden geri kaldığımızın sorularını delice kendimize sormuş ve zaman zaman da bunun girdaplarında kendimizi kaybetmişizdir.

“BEKLENTİMİZ TARİHLE KAPIŞMANIZ DEĞİL, İYİ OKUMANIZ”

Bu zorluk ve güçlükler içerisinde Aziz Milletine güvenen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün liderliğinde bu enkazın üzerine yeni ve genç bir Cumhuriyet kurmak kısmet oldu. Aziz Milletimiz tarih boyunca büyük devletler kurmuş dünya üzerindeki ender milletlerden bir tanesidir. Nitekim dünya üzerindeki son evrensel ve emperyal imparatorluğun sahibi de yine biziz. Biz Osmanlıyı Selçuklunun, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin de Osmanlının rakibi olarak görmüyor, Türk devletlerini kesintisiz bir tarih olarak görüyoruz. Elbette isimleri, rejimleri farklı olabilir ama Türk tarihi süreklidir. Kaybetmişlik duygusu zaman zaman bizim tarih sürekliliğini de unutturmaya başladı. O açıdan da sizlerden beklentimiz tarihinizle kapışmanız değil, tarihinizi iyi okumanız, öğrenmeniz ve tarihte yanlış yapılanların tekrar edilmemesi ve bugün daha doğru bir yol alınmasının yollarını ve yöntemlerini bulmanızdır.

“BUGÜN ÖVÜNDÜĞÜMÜZ NE TEKNOLOJİ VARSA KOCAELİ SINIRLARINDAN GEÇMİŞTİR”

Bilim ve teknoloji yolculuğu bugün itibariyle Türkiye Cumhuriyeti Devletini çok daha iyi bir noktaya taşımıştır. Türkiye, bilim ve teknolojiye yatırım yapıyor. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti inanılmaz bir gelişim, değişim ve dönüşüm içerisinde. Bu değişim ve dönüşüm içinde kendine önemli bir yer tutan Kocaeli, bilim, sanayi ve teknoloji üssü olduğu kadar aynı zamanda bilişim ve inovasyon merkezi haline gelmiştir. Aynı zamanda endüstri bölgelerinin, Ar-Ge merkezlerinin, teknoparkların bulunduğu, kısacası bilim ve teknoloji üretilen bir şehir olmuştur. Kocaeli Türkiye’yi dünya ile yarıştıran, rekabet ettiren bir şehir. Bu özellikleriyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınırları içerisinde bugün övündüğümüz her ne teknoloji varsa bir şekilde Kocaeli sınırlarından mutlak suretle geçmiş olmalıdır ve geçmiştir. Böylesine güzel bir şehirde öğrenci olmak, böylesine lider ve önder bir şehirde öğretmen, sanayici, bilim insanı, yönetici olmak ayrı bir mutluluk ve övünç kaynağı olsa gerek.

“ELBETTE İNSANLIĞA HİZMET EDECEĞİZ”

Dünyanın neresinde yaşadığınız önemli değil ama kalbinizin Türk Milleti ve Devleti ile birlikte atması fevkalade önemli. Tam bağımsız bir Türkiye, anti emperyalist bir Türkiye, bilim ve sanayide kalkınmış bir Türkiye, kendi ayakları üzerinde onurlu bir şekilde duran bir Türkiye arzu ediyor ve bunun sevdasının peşinde koşuyoruz. Bu elbette değerlerimiz ile olabilecek bir şey. Her bitki kendi toprağında daha iyi yetişir. Siz gençlerimizi önemsiyoruz. Bugün bilim ve teknolojide çok önemli bir noktaya gelebilirsiniz. Ama iyi insan olmak ve kime hizmet ettiğini bilmek çok kıymetli bir husus. Biz bu ülkeyi ve medeniyeti kalkındıracağız ve bu medeniyete hizmet edeceğiz. Elbette insanlığa hizmet edeceğiz.

“BU ÇAĞI ISKALAMAMAK SİZİNLE OLABİLECEK BİR ŞEY”

4.0’ı konuşuyorduk şimdi ise 5.0’ı konuşuyoruz. 5.0’da dijitalleşme, yapay zekâ var şimdi. Şu anda mesafeyi kapatmak çok daha kolay hale geldi. Daha önce sanayi devrimini ıskaladık başımıza gelmeyen kalmadı, şimdi bu çağı ıskalamamalıyız. Bu çağı ıskalamamak sizinle olabilecek bir şeydir. O yüzden Türkiye Cumhuriyeti tarihinde hiç olmadığı kadar bilim, teknoloji ve sanayiyi destekliyoruz. Ümidinizi diri tutun, bu ülkeyi siz değiştireceksiniz, bu ülkeyi siz kalkındıracaksınız biz size sonuna kadar güveniyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devletini bizden daha iyi kalkındıracağı konusunda sizlere güvenim tam. O yüzdende gerek TÜBİTAK araştırma projeleri yarışmalarında gerek bilim olimpiyatlarında dereceye giren siz evlatlarımızı gönülden tebrik ediyorum. Yolunuz bahtınız açık olsun. Sizlere mentorluk yapan, destek olan kıymetli öğretmelerimize bir kez daha huzurlarınızda çok teşekkür ediyorum. Bilim ve teknoloji yolculuğunda yolunuz bahtınız açık olsun ama neden ve niçin çalıştığımızın farkında olalım, niçin başardığımızın farkında olalım, kime hizmet ettiğimizi aklımızdan çıkarmayalım tek sevdamız Türkiye Cumhuriyeti Devleti, Türk Milleti ve Ay Yıldızlı Al Bayrağımız olsun. Hepinizi bir kez daha sevgiyle saygıyla selamlıyor, gönülden tebrik ediyorum.” diyen Vali Yavuz herkese teşekkür etti.