Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Seddar Yavuz oy için sıra bekledi

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy vermek için 1093 No’lu sandığa giden Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, oyunu verebilmek için 10 dakika sıra bekledi.

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı

14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Seçimleri için oy verme işlemi Kocaeli’de başladı. Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İzmit Ortaokulu’nda oyunu kullandı. 1093 Nolu sandıkta oyunu kullanan Yavuz, oy işlemi için sıraya girdi. Yurttaşlar Vali Yavuz’a sıralarını vermek istese de Yavuz, sırayı bekleyeceğini söyledi. Yavuz, sıranın kendisine gelmesinin ardından oyunu kullandı.

”DEMOKRATİK OLGUNLUK”

Oy kullanma işlemi sonrasında konuşan Vali Yavuz, şu ifadeleri kullandı: “Demokratik bir olgunluk içerisinde seçimleri gerçekleştiriyoruz. Seçimin güvenlik içinde gerçekleşmesi ve bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşanmaması için günler öncesinden çok sayıda toplantı gerçekleştirmiş, emniyet ve jandarma birimlerimiz önlemleri almıştır. Şu ana kadar kayda değer bir olay meydana gelmemiştir. Kabinlerde fotoğraf çekmekle ilgili 3 adet işlem yapılmıştır. Vatandaşlardan fotoğraf çekmeleri halinde seçim kanununa muhalefetten işlem yapılmaktadır.

İstihbarat birimimiz seçimi provoke etmek isteyenler için gerekli önlemleri alıyor. Kocaeli kardeşlerimiz rahat olsunlar her türlü önleminizi aldık. Demokratik olgunluğu en yüksek olan şehrimizde hem tedbirlerimize hem de Kocaelili vatandaşlarımıza güveniyoruz. Tüm annelerin anneler gününü kutluyorum. Bir çiftçi evladı olarak tüm çiftçilerimize hurmetlerimizi iletiyoruz.

Millet iradesinin kaynağı millet iradesidir. Seçim sonucu ne olursa olsun herkesin olgunlukla karşılayacaktir. Türkiye ilk kez seçim yapmıyor. Bu seçimin hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum