Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Seddar Yavuz: Sanıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekonomisi kötü gitmiyor

Vali Seddar Yavuz, Gölcük İlçesi muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Yavuz burada yaptığı konuşmada, “Sanıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekonomisi kötü gitmiyor, özellikle ihracat azalmıyor, tam aksine ihracat artmaya devam ediyor” dedi.

Vali Seddar Yavuz, Gölcük

Vali Seddar Yavuz, Gölcük İlçesi muhtarlarıyla bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi. Gölcük Kazıklı Kervansaray Kültür Merkezi’nde düzenlenen toplantıya; Gölcük Kaymakamı Yusuf Özdemir, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu, İl Jandarma Komutanı Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Defterdar Zekeriya Keleş, daire müdürleri, kurum yetkilileri ve Gölcük ilçe muhtarları katıldı.

“DEĞİŞİP, DÖNÜŞÜYOR”

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan toplantıda; Şiddet Önleme ve İzleme Merkezi (ŞÖNİM) Müdür V. Abdülkerim Şeker, Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele konusunda yapılan çalışmalar hakkında bir sunum gerçekleştirdi. İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Kavuk “Düzensiz Göç ve Uyum” ve İl Emniyet Müdürlüğünden Komiser Yardımcısı Esra Yılmaz’da “KADES ve UYUMA” projeleri hakkında bilgilendirmelerde bulundular. Toplantının ilimize ve ilçemize hayırlı olması temennilerinde bulunan Vali Seddar Yavuz yaptığı konuşmalarında; Devlet geleneğinden kaynaklı hizmet ve yatırımları yapıp, bu hizmet ve yatırımları anlatmamak gibi bir geleneğimiz olduğunu belirten Vali Yavuz; Hepinizin bildiği gibi devletin fonksiyonları, devletten beklentiler, kamunun hizmet alanları gibi birçok alan aslında değişip, dönüşüyor.

“ÇOK ANLATMAMAK GİBİ GELENEĞİMİZ VAR”

İnanılmaz bir değişim ve dönüşüm dünyasında yaşıyoruz. Bu değişim ve dönüşüm hepimizin aslında davranışlarını etkiliyor. Devletin fonksiyonlarını etkiliyor. Hepimizden beklentiler değişiyor. Yeni bir çağda yaşıyoruz. Devir enformasyon, bilgi ve dijital çağ devri. Bu dijitalleşme davranışlarımızı da ister istemez etkiliyor ve değiştiriyor. Devlet olarak biz vatandaşımızın hizmetinde ve emrinde olmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu bağlamda biz bu toplantıları son derece önemsiyoruz. Aslında devlet geleneğinden kaynaklı hizmet ve yatırımları yapıp, bu hizmet ve yatırımları çok anlatmamak gibi bir geleneğimiz var bizim. Öteden bu yana devlet övünmeyi sevmez. Yaptıklarını anlatmaktan hoşlanmaz. Birçok insanın derdini, kederini giderir ama bunları konuşmaz. O açıdan zaman zaman hiç olmazsa direk vatandaşa olmasa bile kamu kurum ve kuruluşlarımıza, birlikte çalıştığımız çalışma arkadaşlarımıza aslında ne yapıldığını, ne yapılmak istendiğini anlatmamız gerekiyor. Sizler sayesinde de yapılanların yaygınlaştırılması, en azından hizmet noksanlıkları varsa bunların giderilmesi gerekiyor.

“GERÇEK BİR DEVRİM OLDUĞUNU GÖRÜRÜZ”

Engellilere yönelik çok ciddi hizmetlerin sunulduğunu belirten Vali Yavuz; Biz Sosyal Politikalar, Sosyal Hizmet ve yardımlar noktasında dünyanın en gelişmiş ülkelerinden daha iyi durumdayız. Bugün engelli kardeşlerimize sunduğumuz hizmetleri siz düşünün. Engelli kardeşimizi evinden alıyoruz, rehabilitasyon merkezine getiriyoruz, eğitimlerini veriyoruz, yemeklerini ikram ediyoruz sonra araçlarla tekrar evine bırakıyoruz. Engelli aylığı bağlıyoruz, engelli yakını aylığı bağlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarından ayrıca yardımlar yapıyoruz. Evvelden insanlar engellilerini evde gizlerken yada gerçekten ciddi sıkıntılarla meşgul olurken şimdi devletin sunduğu imkanlara bakarsanız bunun aslında gerçek bir devrim olduğunu hepimiz görürüz. Bunları çoğaltabiliriz. Dolayısıyla yaptığımız hizmetler gerçekten kıymetli ve takdire şayan. Ancak biz bunları vatandaşımızın hakkı olduğu için yapıyoruz.

“KOCAELİ’DE YÜZDE YÜZLÜK BİR ARTIŞ İFADE EDİYOR”

Bugün itibariyle hayırseverlerin eğitime katkısının 1 milyar TL’yi aşmış durumda olduğunu belirten Vali Yavuz; “Dün aldığım güncel verilere göre Kocaeli ilinde toplanan Gümrük Vergisi miktarı 150 milyar TL’nin üstüne çıkmış durumda. Bu geçen yılki rakamla birlikte yaklaşık %100 lük bir artışı ifade ediyor. Sanıldığı gibi Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekonomisi kötü gitmiyor, özellikle ihracat azalmıyor, tam aksine ihracat artmaya devam ediyor. Bizde bu ihracat artışından elde ettiğimiz gelirlerle beraber toplumun tüm kesimlerine sosyal hizmet ve sosyal yardımlarımızı aktarmaya devam ediyoruz. Yıl sonu itibariyle yeni bir rekora imza atacağımızı söyleyebilirim. Bizim işimiz Vali ve Kaymakam olarak sosyal hizmet ve sosyal yardımları harekete geçirmek, darda olan insanlara yardım etmektir. Bu şehir Türkiye’nin en zengin şehri. En gelişmiş şehri. Bunca sanayicisi ve işadamı var. Örneğin geçtiğimiz Ramazan ayı içerisinde devletin imkanları ve hayırsever ve sanayicilerimizin desteği ile 53 bin vatandaşımızın kapısına alışveriş kartı ve gıda paketi gönderdik. Yaklaşık 25 milyon TL civarı bir yardım yaptık. Bunun yarısı devletin, yarısı özel sektöründür. Valilerin, Kaymakamların, Belediye Başkanlarının bir diğer görevi de sadece kamu kaynaklarını yönetmek değil, şehrin hayırlı hizmetlere liderlik etmesi noktasında fakir ile zengini buluşturmasıdır. Bu işleri yapabildiğimiz ölçüde kıymetliyiz. Yaklaşık bugün itibariyle hayırseverlerin eğitime katkısı 1 milyar TL’yi aşmış durumda. Yaptığımız okulları saymıyorum. Sayın Cumhurbaşkanımız en son ilimizi teşriflerinde 650 dersliğin açılışını yaptık. İnşallah daha büyük açılışlar gerçekleştireceğiz.

“LÜTFEN BİZE ULAŞIN”

12 bin evin kapısını çalarak ihtiyaç ve sorunlarını giderdiklerini belirten Vali Yavuz; Birazdan tüm arkadaşlarımızın taleplerini, sorunlarını dinleyeceğiz. İnşallah bu toplantıları sık sık yapacağız. Sizlerden beklentimiz; bu şehirde eğer bir tane ihtiyaç sahibi insan var ve biz de ona ulaşamıyorsak bu bizim ayıbımızdır. Bizim imkanlarımız var ve sizlere bu noktada güveniyoruz. Lütfen bize ulaşın. Kocaeli’de göreve başladıktan sonra eşim ile birlikte yaklaşık 2 bine eve gittik, ihtiyaç ve sorunları yerinde tespit ettik. Kaymakamlarımız ve Vali Yardımcılarımızla birlikte son bir ay hariç 12 bin haneye ulaştık. Türkiye’de bu rakamları size söyleyebilecek çok az insan var. Bunu söylemesi kolay ama gitmesi, yapması zor bir iştir. Sizlerden beklentimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşın. Biz yanınızda olduk, bundan sonrada yanınızda olacağız. El ele vereceğiz ve bugünleri hep birlikte aşacağız. Ama lütfen devletinize ve yönetenlere güvenin. Türkiye Cumhuriyeti Devleti son üç yüzyılın en güçlü devletidir.

“GÜZEL BİR EKİBİMİZ VAR”

İlimizde güzel bir ekiple hizmetler gerçekleştirdiklerini belirten Vali Yavuz; Siz muhtarlarımızın bizim gören gözümüz, işiten kulağımız ve dokunan şefkat elimiz olduğunuzu her zaman biliyoruz. Bu yüzden size minnettarız. Çok yakın bir zamanda muhtarlar gününü kutlayacağız. Bu vesileyle şimdiden sizin muhtarlar gününüzü tebrik ediyorum. Özellikle pandemi sürecinde inanılmaz bir performans gösterdiniz. Vefa Sosyal Destek Grupları ile inanılmaz bir gayret ve çaba sarf ettiniz. Herkesin kapısına ulaştınız. Bize destek oldunuz. Bundan sonraki süreçte de her türlü hizmetimizde her daim yanımızda olacaksınız. Bu vesileyle sizlere çok teşekkür ediyorum. Bu şehirde teşekkür etmem gereken ilçe yöneticilerimiz var. Özellikle Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfındaki arkadaşlarımız benimle birlikte çok sayıda merdiven çıktılar. Vakıftaki arkadaşlarımıza, Aile ve Sosyal Hizmetlerde çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. İl müdürlerimizde gayretle çalışıyorlar. Güzel bir ekibimiz var, başarılar diliyoruz. Şehrimizin güvenliği için güvenlik güçlerimiz çok başarılı hizmetler yapıyor. İlçemizde yeni bir Kaymakam arkadaşımız var, inşallah burada güzel hizmetler yapacaktır. Bir kez daha beni dinleme nezaketi gösterdiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” diyen Vali Yavuz toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür etti.

BAŞARI BELGESİ VERİLDİ

Konuşmaların ardından muhtarlarımızın mahallelerinde oluşan sorun ve taleplerin dinlendiği, ele alındığı ve yapılması gerekenler noktasında istişarelerin yapıldığı toplantıda; Vali Yavuz, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdür ve yetkililerine talimat verdi. Birçok alanda verdikleri hizmetlerden ötürü Gölcük ilçemizdeki muhtarlarımıza tek tek Başarı Belgelerini ve hediyelerini veren Vali Yavuz, hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

12