Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Seddar Yavuz’dan Babacan’a: Sinsi bir bölücülük yapılıyor

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın açıklamalarını isim vermeden eleştirerek “Anayasanın 66. maddesindeki ‘Türk Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür’ ifadesini tartışmaya açarak sinsi bir bölücülük yapılıyor” ifadelerine yer verdi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Herkesin kendini bu ülkenin eşit ve özgür vatandaşı hissetmesi, güçlü bir vatandaşlık anlayışının hakim kılınmasıyla mümkündür. Anayasamızın 66. maddesini, çağımızın gereği olarak, kapsayıcı bir anlayışla yeniden ele almayı teklif ediyoruz.” ifadelerini kullandı. Babacan’ın sözleri tepkiyle karşılanırken Kocaeli Valisi Seddar Yavuz üstü kapalı şekilde Babacan’ı eleştirdi.

“TÜRK MİLLETİ’NİN SİNİR UÇLARIYLA OYNAMAYIN”

Yavuz, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, “Son günlerde özerklik gibi üniter devleti yok etmeyi amaçlayan hadsiz beyanlar ile Anayasanın 66. maddesindeki ‘Türk Devleti’ne vatandaşlık bağı ile bağlı olan herkes Türk’tür’ ifadesini tartışmaya açarak sinsi bir bölücülük yapılıyor. Türk Milleti’nin sinir uçları ile oynamayın” ifadelerini kullandı.

ali babacan

vali yavuz