Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Seddar Yavuz’dan Çuha Fabrikası açıklaması: Bu fotoğrafı hiçbir yerde görmedim ben

Vali Seddar Yavuz, Çuha Fabrikası ile ilgili yaptığı açıklamada, “18 Haziran 1920 Sultan Abdulaziz Han’ın kumaş fabrikası için yaptırdığı Çuha Fabrikası’nın yeri İngilizler hem uçaklarla hem de karadan vuruyorlar. Bu fotoğrafı hiçbir yerde görmedim ben. Bu şehrin bombalandığını il müdürleri, vali yardımcıları, belediye başkanları vs. bilmiyorsa böyle bir cehalet olabilir mi?” dedi.

Vali Seddar Yavuz, Çuha

Özgun imzaKocaeli Valiliği bugün İzmit’te görev yapan muhtarlarla Valilik Akçakoca Toplantı Salonu’nda buluştu. Düzenlenen toplantıya Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, birim müdürleri, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, muhtar dernekleri başkanları ve çok sayıda muhtar katıldı.

“KOCELİ’DE 59 ELEKTRONİK KELEPÇELİ ERKEK VAR”

Programda gerçekleştirilen kadına şiddet, göç ve uyuşturucu ile mücadele sunumlarının ardından konuşan Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, “İnsanın en büyük sorunlarından bir tanesi iletişim çağında iletişimsiz diye tanımlıyorum. İnsanların birbirini anlamaya, konuşmaya vakti yok. Biraz önce çeşitli bilgiler aktardılar. Kadına yönelik şiddet mevzuat düzenlemesi Avrupa ülkelerinin çok ötesinde. 59 elektronik kelepçeli erkek var. Evine ya da mağdura yaklaşamıyor. Sanki kadına yönelik şiddet bir toplumsal sorun değil de benim vali olmam ile ilgili ya da hükümet, iktidarla ilgili eleştiriliyor sürekli. Sunumlardan da gördüğümüz gibi demek ki ciddi bir sorun var ve toplumun tüm kesimlerinin kadına yönelik şiddet konusunda. Keşke ben Kocaeli Valisi olarak bugün istifa etsem de kadına yönelik şiddet bitmiş olsa. Böyle bir şey olmayacağını biliyoruz.”

ŞÖNİM MERKEZİ ESKİ VALİLİK KONAĞI’NDA

Sizlere ve toplumun diğer kesimlerine kadına şiddet anlatmaya çalışıyoruz. Şiddete uğruyorsa barıştırmaya uğraşmayın çünkü tekrar tekrar şiddet devam edecek demektir. Şiddet başlamışsa ve birden fazla gerçekleşmişse o insanları tekrar aynı çatı altına getirmeye çok ısrarcı olmamalıyız. KADES uygulamasını yaygınlaştırmanızı istirham ediyoruz. Konumlar emniyet birimlerine ulaşılıyor ve çok kısa süre içerisinde yardım etme imkanı bulmuş oluyorsunuz. ŞÖNİM Merkezi oluşturduk. O bina eski Valilik Konağı’nın olduğu yerdir. Belki terasında bir kahve içerim. İşin esprisi bir yana muhtarlarımızın o binayı bilmelerini, telefonları aramasını bekliyoruz. Bulunduğunuz mahallede devletimizi, yani beni temsil ediyorsunuz. Sizler aynı zamanda devletimizin birer temsilcisi, benim temsilcim olarak o mahalledesiniz. Sizlerden ricamız, özellikle kadına yönelik şiddet dahil olmak üzere kardeşlerimize yardım etme hususunda bilgilendirmeleri yapıyoruz.

“KOCAELİ MÜCADELEDE BAŞARILI”

Kocaeli uyuşturucu ile mücadele konusunda başarılı bir şehir. Artık transfer ülke değil hedef ülkeyiz. Son dönemde batıdan daha ucuz kimyasal içeriği olan uyuşturucular gelmeye başladı mesela Bonzai gibi. Ucuz, daha öldürücü. Buna ilişkin yoğun tedbir alıyoruz. Çocuğunuz kiminle görüşüyor, konuşuyor, hangi internet sayfalarına giriyor biliyor musunuz? Çoğunuz bilmiyorsunuz. Sadece eğitim kurumlarına, polise, valiye demek en kolay şey. Anne babanın görevi yok mu? Biz bütün polisiye tedbirleri alsak sıfırlayabilir miyiz? Benim çok sayıda yardım ettiğim, tedavi ettirdiğim, tekrar dönen insanlar var. Uyuşturucu talebini yok etmeliyiz, alışanlar da tedavi ettirilmeli. Polis eliyle ciddi yakalamalar gerçekleştiriyoruz. Alışmış olanları tedavi etmeye çalışıyoruz, aynı toplumsal ortama geri bırakıyoruz. Demek ki hiç başlatmamak, alıştırmamak bizim hedefimiz olmalı.

“NEDEN KENDİ DEVLETİNİZİ SUÇLUYORSUNUZ?”

ÖNEM Projesi’ne muhtarlarımızın, belediyelerimizin sahip çıkmasını rica ediyorum. Bu çocuklara bugün bir saat ayırmaz, bin lira harcamazsınız yarın daha büyük masraflar yapmak ya da kaybetmek ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Son dönemde dünyada failler değil mağdurlar konuşulmaya başlanıyor. Failler kınanmıyor, mağdurlar kınanmaya başlanıyor. Afganistan’ı kim işgal etti? İşgal etti, sömürdüler, 7 milyon dolarlarına el koydu Amerika. Aç, susuz kalanlar bize geliyor. Afganistan’ı işgal edenler suçlu değil de biz mi suçluyuz? Irak’ı, Suriye’yi, Libya’yı kim işgal etti? Coğrafyamızda işgaller, katliamlar, katliamlardan bize kaçanlar var. Türk insanı kalkıp işgalci Amerika, Rusya demek yerine kendi devletini suçlamaya başladı. Bizim eksikliğimiz olabilir, vali olarak sınırı koruyamamış olabilirim tamam ama bu işgalcilere neden işgalci demiyorsunuz da kendi devletinizi suçluyorsunuz.

Kocaeli Valisi Cuha Fabrikasi“ÇUHA FABRİKASI’NI VURUYORLAR”

18 Haziran 1920 Sultan Abdulaziz Han’ın kumaş fabrikası için yaptırdığı Çuha Fabrikası’nın yeri İngilizler hem uçaklarla hem de karadan vuruyorlar. Bu fotoğrafı hiçbir yerde görmedim ben. Ne zaman donanma ziyaretinde bulundum o zaman gördüm bu fotoğrafı. Bu şehrin bombalandığını il müdürleri, vali yardımcıları, belediye başkanları vs. bilmiyorsa böyle bir cehalet olabilir mi? Zulme uğramışız, katledilmişiz fail kim? Fail yok. Faili konuşmazsanız böyle olursunuz. Sonra evlatlarınız batı hayranı olmaya başlar. Kendi Türk kimliğini unutur. Ulusal bilinç dumura uğrar. O yüzden anlatıyorum bunları.

“BİR KİŞİ BİLE İSTEMEM”

Ben bu şehrin valisi olarak bir kişi bile istemem bana sorsanız. Ama Suriye dediğimiz Ertuğrul Gazi’nin babasının şehri. Suriye’den gelen insanları gönüllü ve onurlu bir şekilde göndermek istiyoruz. 56 binden 40 bini hedeflersek eğitip bizim değerlerimiz nedir bunları 8 saatlik eğitimlerle veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Kadın sağlığına yönelik eğitim yapacağız ve şu anda benim talimatımla İl Sağlık Müdürlüğü iyi bir noktaya geliyor. Hedefimiz, kadınların yüzde 50’sine iyi bir eğitim vermek. Göçle Türkiye’yi istikrarsızlaştırmak isteyen küresel bir emperyalist proje var. Biz özlenen ve beklenen büyük Türk Milletiyiz. Türkiye sınırlarında 1779 kilometre filen duvar yapıldı ve yapılmaya devam ediliyor. Hiçbir şey yapmıyor değiliz. Komşu apartman daireniz yanıyorsa size sıçramama ihtimali olmadığını hepimiz bilmeliyiz, coğrafyamızı karıştıranlara ‘coğrafyamızdan elinizi çekin’ demeliyiz. Bu şuurda olmalıyız. Yoksa sonuçlarından kurtulabilmemizin imkanı yok.”