Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Yavuz: Burada üreten burada vergi ödemeli..!

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz kentimizin kanayan yarasına parmak bastı. KSO Meclisi’nde konuşan Yavuz, Kocaeli’de üreten firmaların Kocaeli’de vergi ödemesi gerektiğini söyledi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz

Kocaeli Sanayi Odası (KSO) Temmuz ayı Meclis toplantısı KSO Meclis Başkanı Hasan Tahsin Tuğrul başkanlığında online olarak gerçekleştirildi. KSO’nun meclis toplantısına konuk konuşmacı olarak davet edilen Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un programı nedeniyle KSO Meclis toplantısı yarım saat erken başlatıldı. Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu’nun, Kocaeli ve kent sanayisi hakkında kısa bir bilgilendirmesi sonrası söz alan Vali Seddar Yavuz “Bilim, sanayi, teknoloji üssü Kocaeli’de görev almak benim için gurur vericidir. Kocaeli Türkiye’nin yüz akıdır. Türkiye’nin 2023 hedeflerine ulaşmasında en önemli potansiyeli oluşturmaktadır” dedi.

27PANDEMİDE İKİNCİ DALGA TEHLİKESİ

Dünya’da ülkelerin yarıştığını vurgulayan Vali Yavuz, “Dünyada ülkeler yarışıyor. Ülkelerde de şehirler bir yarışma içerisinde bulunuyor. Bu nedenle siz sanayicilere her türlü desteği vermede kararlıyız. Katkı için 7/24 hizmetindeyiz. Sanayi kuruluşlarının üretimlerini gerçekleştirdikleri illerde vergilerini ödemeleri gerekir. Bunun için çalışma içerisinde olacağız. Pandemide ikinci dalga tehlikesini yaşamamak ve sanayi kuruluşlarımızın üretimlerini kesintisiz sürdürmeleri için gerekli tedbirler alınmaktadır.” ifadelerini kullandı.

29KOCAELİSPOR’U TEBRİK ETTİ

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz’un konuşması sonrası söz alan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu,” TFF 3. Lig 2. Grup’ta 2019-2020 sezonunu şampiyonu olan Kocaelispor’u buradan tekrar tebrik ediyorum.  Hem Kocaelispor’umuz, hem kentimiz için önemli bir başarı.”Geçtiğimiz ay üzüntülü olaylar yaşandı. Bursa, Artvin ve Rize’deki sel felaketlerinde ve komşumuz Sakarya’da havai fişek fabrikasında ve sonrasında imha edilmek üzere taşınma esnasında araçta meydana gelen patlamada can kayıplarımız oldu. Şırnak’ta, Pençe-Kaplan Operasyonu’nda, Hakkari ve Siirt’teki terör saldırısı ile Van’daki Uçak kazasında şehitler verdik. Tüm kayıplarımıza Allah’tan rahmet diliyorum.” dedi.

HAZİRAN AYINDA İYİLEŞME VAR

Sözlerine ekonomik değerlendirmeleriyle devam eden KSO Başkanı Zeytinoğlu, “Haziran ayında ihracat 13,5 milyar dolar. Bu rakam mayıs ayının da yüzde 35 üzerinde. Mart-nisan-mayıs aylarında sırasıyla yüzde 18, 41 ve 41’lik gerileme yaşamıştık. Hazirandaki yüzde 15,7’lik artışı olumlu değerlendiriyoruz. Haziran ayı, hem ülkemizde hem küresel ekonomide normalleşmenin başladığı dönem olması ve önceki aylardan ertelenmiş talebin bir katkısının bu artışta etkisi olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca geçen yıl Ramazan Bayramı haziran ayına denk geldiği için 1hafta kayıp var. Baz etkisi olduğunu da biliyoruz. Önümüzdeki aylarda da bu artışın devam ediyor olmasını umuyoruz. Tabi burada, bilhassa Avrupa pazarının nispeten yavaş toparlanıyor olması önemli.” şeklinde konuştu.

KOCAELİ’NİN HAZİRAN İHRACATI 2.1 MİLYAR DOLAR

En fazla ihracat yaptığımız ilk beş ülkeden, haziranda sadece İtalya’ya ihracatın gerilediğini açıklayan Zeytinoğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Kocaeli gümrüklerinden aldığımız verilere göre haziran ayında; ihracat 2.1 milyar dolar. İthalat 3 milyar dolar. Mayıs ayında yıllık cari açık 8 milyar 244 milyon dolara yükseldi. Aylık açık 3 milyar 764 milyon dolar. Cari açıkta Dış ticaret açığındaki artış ile hizmet gelirlerindeki gerilemenin etkisi oldu. Dış ticaret açığı geçen yılın aynı ayına göre 2.4 milyar dolar arttı. Hizmet gelirleri ise geçen yılın aynı ayında 2.9 milyar dolar katkı sağlarken, bu yıl 33 milyon dolar açık verdi.

7İLK 500’DE 79 KOCAELİLİ FİRMA

İstanbul Sanayi Odası tarafından her yıl açıklanan ‘Türkiye’nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu’ anketinde 2019 yılında 79 firmamız yer aldı. Her yıl olduğu gibi listenin en başında TÜPRAŞ yer alırken, Ford Otomotiv Sanayi ikinci oldu. Hyundai Assan Otomotiv listeye on ikinci olarak girdi. Geçen yıl onuncu sıradaydı. İlk 10 içerisinde 2 firma, ilk 50 içerisinde 15 firma, ilk 100 içerisinde 28 firma, ilk 200 içerisinde 42 firma, ilk 300 içerisinde 57 firma, ilk 500 içerisinde 79 firma yer aldı.

BU YIL İLK DEFA LİSTEYE GİREN 6 FİRMA

79 firmanın 33’ü yabancı sermayeli firma. Geçen yıl ilk 500’de olmayıp, bu yıl yeni giren 6 adet firmamız var. Beyçelik Gestamp Şasi Otomotiv Sanayi A.Ş., Murat Ticaret Kablo Sanayi A.Ş., Sofra Yemek Üretim ve Hizmet A.Ş., Teklas Kauçuk San. ve Tic. A.Ş., Torun Bakır Alaşımları Metal San. ve Tic. A.Ş., Yazıcı Demir Çelik Sanayi ve Turizm Ticaret A.Ş.Geçen yıl ilk 500 listesinde olup bu yıl ilk 500’e giremeyen 6 firmamız var. Onların da seneye tekrar ilk 500’e yükselmesini temenni ediyor, tüm firmalarımızı tebrik ediyoruz.”