Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Yavuz Halkevi binasını gezdi: Umarım buranın açılışı da bana nasip olur

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, İzmit Halkevi Binası’nı gezdi. Yapılan çalışmaları anlatan Yavuz, “Her şeyi düşündük. Umarım buranın açılışı da bana nasip olur. Yapabileceğimiz her şeyin arkasında durduk. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir” dedi.

Kocaeli Valisi Seddar Yavuz,
Nazim Ozgun Erbulan 1

İzmit’in sembol yapılarından Halkevi Binası için Kocaeli Valiliği restorasyon ihalesi gerçekleştirdi. İzmit Halkevi Binası restorasyon ve güçlendirme işi için ilk ihale 23 Kasım 2021’de yapılırken işin ihalesi çeşitli gerekçelerle iptal edildi. Şartnamede değişikliğe gidilmesinin ardından Valilik son ihaleyi 4 Ekim 2022 tarihinde gerçekleştirdi.

56 MİLYON TL’LİK PROJE

Son ihalede muhammen bedel 56 milyon 753 bin 269 TL olarak belirlenirken ihaleye katılan Mavva Yapı 56 milyon 753 bin 269 TL, Galata Restorasyon 59 milyon 100 bin 901 TL teklif verdi. İhalenin onaylanması ve yer tesliminin yapılmasının ardından Mavva Yapı geçtiğimiz gün çalışmalara başladı. İşin süresi 420 takvim günü olarak belirlendi. Yer tesliminin ardından firma çalışmalara başladı. Vali Yavuz, Şantiye Şefi Recep Topalak, İş Güvenlik Uzmanı Akın Akyıldız, Mimar ve Şantiye Şefi Büşra Bilgi ile birlikte çalışmaları yerinde inceleyerek proje hakkında bilgi verdi.

NELER PLANLANIYOR?

Halkevi binasının tarihini ve ihale süreçlerini anlatan Vali Yavuz, şu ifadeleri kullandı; “İşin süresi 420 gün verilmiş ve 30 Mayıs 2024 tarihinde tamamlanması planlanmaktadır. İnşaat kapsamında tüm bina iç ve dış sıvalarının yenilenmesi, tüm binada moloz temizliği, gerekli görülen duvar, zemin ve kulede güçlendirme yapılması, çok amaçlı salonun yenilenerek son teknoloji ile donatılması, çatı sisteminde karkas ve kirişlemelerdeki elemanların gerekli kısımlarının değişimi, çatı arası ısı ve su yalıtımı yapılması, mevcut kiremitlerin yenilenmesi, pencere ve kapıların yenilenmesi, bahçe duvarı ve korkuluklarının yenilenmesi ve boyası, tüm zeminlerin yenilenmesi, bahçe çimlendirmesi ve yürüyüş yolları yapılması planlandı.

TOPLAMDA 2 BİN 500 METREKARE KAPALI ALAN

Tüm bina elektrik hatlarının yenilenmesi, engelli asansörü yapılması, tüm binada vrf-havalandırma tesisatı yapılması, tüm bina pis su-temiz su tesisatlarının yenilenmesi, yangın tesisatı yapılması planlandı. Toplamda 2 bin 500 metrekare kapalı alanlı ve 250 kişilik çok amaçlı salondan oluşan yapıda, gençlerin ihtiyaç duyduğu tüm güncel alt yapıyla birlikte, ağırlamayı düşündüğümüz misafirlerin kitap okuma alışkanlıklarını geliştirebileceği ve aynı zamanda müzik aletlerine karşı merak ve becerilerini geliştirebilecekleri mini bir sahne ile güncel makaleleri takip edebilecekleri klasik kütüphane formatından arındırılmış çağdaş 1 adet kitap kafenin bulunduğu, ayrıca son teknoloji malzemelerle donatılacak ses kayıt odası yer almaktadır.

“DEVLET CİDDİYETİ BUNU GEREKTİRİR”

Kişisel gelişim ve sanatsal yeteneklerini sergileyebilecekleri veya eğitimi alabilecekleri el sanatları atölyeleri ile her türlü ihtiyaçlar ve taleplerine uygun birbirinden farklı etüt odaları, güncel konuların konuşulabileceği, hitabet ve özgüvenlerini arttırıcı liderlik sınıflarının yanı sıra 250 kişilik gençlerin her türlü sanatsal faaliyetlerini sunma imkânı sağlayacak 1 adet çok amaçlı salon yer almaktadır. Yapı içi ve dışında tüm noktalarda kesintisiz internet bağlantısının bulunduğu ve bahçesinde etkinlik düzenlenebilecek gerekli alt yapının sunulduğu bir kompleks olarak tamamlanması planlanmaktadır. Her şeyi düşündük. Umarım buranın açılışı da bana nasip olur. Yapabileceğimiz her şeyin arkasında durduk. Devlet ciddiyeti bunu gerektirir.”