Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Vali Yavuz muhtarları dinledi

Vali Seddar Yavuz, muhtarlarla

Vali Seddar Yavuz, muhtarlarla bir araya gelmeye devam ediyor. Vali Yavuz dün de Körfez ilçesi muhtarlarımızla bir araya gelerek ihtiyaç, sorun ve taleplerini dinledi.  Toplantıya; Körfez Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İl Jandarma Komutanı Albay Ümit İlbayı, Körfez Belediye Başkanı Şener Söğüt, daire müdürleri, kurum yetkilileri, Körfez Muhtarlar Derneği Başkanı Engin Öztürk ve Körfez ilçe muhtarları katıldı.

KOCAELİ AŞILAMADA İLK 5’TE OLMALI

Aşılama çalışmalarına da değinen Vali Yavuz, aşılama çalışmalarında muhtarlarımızdan beklentilerinin büyük olduğunu belirterek şunları kaydetti: “Aşılama konusunda şu anda Türkiye ortalamasının üstündeyiz ama ben her zaman Kocaeli’ye birincilik yakıştırırım. Ödediğimiz vergi, bilim, sanayi, teknoloji gibi alanlarda dördüncüyüz ve 5.0 bir şehiriz. Bu şehir her zaman her alanda ilk 5’e oynamalıdır. Bu yüzden Kocaeli’yi hep beraber el birliğiyle bir an önce üst noktalara taşımamız lazım.

AZ KONUŞUP ÇOK İŞ

Sosyal Devlet politikasına önem verdiklerini belirten Vali Yavuz, ‘Gönülden Gönüle’ projesine de değindi: “Ulaşamadığımız her insan bizim için bir kayıptır. Kimilerin kimi olun, ama kimsesizlerin kimsesi olmayı unutmayın yoksa tahtlarınız tabut olur. Size ihtiyacı olanların yanına koşup gitmezseniz burada sorun çıkar, bu Allah’ın gücüne gider. Bu açıdan da biz  ‘Gönülden Gönüle’ projesi yürütüyoruz ve şu ana kadar Kocaeli’de 5  binin üzerinde aileyi ziyaret ettik. Bunun 843’ünü eşim ile ben bizatihi evlere giderek yaptık ve geri kalanını sevgili meslektaşlarım Kaymakamlarım yaptı. Bu yıl sonuna kadar hedefimiz 10 bin aileye ulaşmak. Sizlerden beklentimiz, mahallelerinizdeki ihtiyaç sahibi insanları lütfen bizimle paylaşın. Biz sizin yanınızdayız. Biz temel olarak şunu düşünüyoruz; acaba bir ihtiyaç sahibi kapıdan dönerse ve başka bir şey yaparsa bunun vebali kime ait olur? Temel mantığımız; insanımıza değer vermek, onu saygıyla karşılamak, onurunu kırmadan göndermektir. O yüzden hiçbir kamu yöneticisi yanına gelen vatandaşı oturarak karşılamamalı. Milletimize hizmet etmek onur ve şereftir. Bu yüzden muhtar arkadaşlarımız, kamu kuruluşlarına gittiğinde hak ettiği ölçüde karşılanmalı, sevgiyi, hürmeti görmelidir. Onlar mahallelerindeki sorunları bize iletiyorlar, aracı oluyorlar. Muhtarlarımız, bizim gören gözümüz, işiten kulağımız, dokunan şefkat elimizdir. Sizin aracılığınızla biz bütün topluma ulaşıyoruz ve sizler bizim en yakın çalışma arkadaşlarımızsınız.  Biliyorsunuz yakın zamanda Sayın Cumhurbaşkanımızın sizlerle ilgili çok güzel uygulamaları oldu. Dolayısıyla bizler her daim sizin yanınızdayız. Bunlar söz değildir, ben yapmadığım hiçbir şeyi söylemiyorum. Az konuşup çok iş yapacaksınız kural bu.”

DEVLETİMİZİN EMRİNDEYİZ

Amacımız milletimizin duasına hasıl olmaktır diyen Vali Yavuz: “Bu yüzden şöyle tarif ediyoruz; milletimizin hizmetinde, devletimizin emrindeyiz. Bu topraklardaki yardımlaşma, dayanışma sevgi kültürünü hiçbir yerde görmedim. Bu bizi geçmişte küresel güç yapan, yarın da küresel güç yapacak en önemli şifredir. Allah bunu milletimizden eksik etmesin. Katılım sağlayan herkese teşekkür ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi.

TALİMAT VERDİ

Muhtarlarımızın ihtiyaç ve sorunlarının ele alındığı ve yapılması gerekenler noktasında istişarelerde bulunulan toplantıda; Vali Yavuz, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdür ve yetkililerine talimat verdi.

MUHTARLARA BAŞARI BELGESİ

Pandemi sürecindeki gayretli çalışmaları ve birçok alanda verdikleri hizmetlerden ötürü muhtarlarımıza tek tek Başarı Belgelerini ve hediyelerini veren Vali Yavuz, hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek onlarla günün anısına toplu fotoğraf çekildi.