Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Valilikten gece yarısı hamlesi… 'İş bırakma' genelgeden çıkarıldı!

Kocaeli Valiliği 15 günlük eylem yasakları genelgesini gece yarısı yeniledi. Yeni genelgeden tepkilere sebep olan 'iş bırakma' ifadesi çıkarıldı. Emniyetten yapılan açıklamada söz konusu ifadenin sehven yazıldığı iddia edildi.

Kocaeli Valiliği 15 günlük

UgYur ENCY min 250Kocaeli Valiliği bugün akşam saatlerinde bir genelge yayınlayarak iş bırakma eylemlerinin yasaklandığını duyurmuştu. Dün Gebze ilçesinde 600 işçinin iş bırakması sonrasında açıklanan bu karar tepki topladı. Gelen tepkiler üzerine Kocaeli Valiliği gece yarısı genelgeyi yeniden yayınladı. Yeni genelgede ‘iş bırakma’ ifadesi yer almadı. Genelgede yer alan diğer cümleler ise olduğu gibi kaldı. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada ‘iş bırakma’ ifadesinin söz konusu genelge metnine sehven yazıldığını ifade edildi.

EMNİYET: SEHVEN YAZILDI

Yeni genelgeyi paylaşan eminyet, “Kocaeli Valiliği tarafından 02.04.2020 tarihinde alınan yasaklama kararı geregince kapalı yer toplantıları, her türlü bilimsel, kültürel, sanatsal ve benzeri toplantı ve aktiviteler, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant açma, imza kampanyası, çadır kurma, meşale yakma, el ilanı/bildiri, broşür dağıtma,  protesto eylemi vb.  türdeki eylem/etkinlikler 02/04/2020 günü saat:00.01’den 16/04/2020 günü saat:00.00’a kadar (15) gün süre ile yasaklanmıştır. Bazı basın kuruluşlarında iş bırakma yasağı olduğuna dair haberler yer almaktadır. Valiliğimizin aldığı karar yukarıdaki gibidir. Alınan karada iş bırakma ile ilgili bir yasaklama bulunmamaktadır. Basın kuruluşları ile yapılan paylaşımda bu husus sehven yazılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

İLK GENELGE

Valilik yayYnlanan ilk genelge min

İKİNCİ GENELGE

Protokol SYube MuYduYrluYgYuY yeni genelge min