Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Valilik’ten, Kürt Dili Hareketi Derneği’nin yürüyüşüne yasak

Kürt Dili Hareketi Derneği, Kürtçeye eşitlik isteğiyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiriyor. Kürtçe’nin zorunlu ders olması, Kürtçe’nin de resmi dil yapılması istenilirken, Kocaeli Valiliği yürüyüş ile ilgili karar aldı.

Kürt Dili Hareketi Derneği,

Kürt Dili Hareketi Derneği, Kürtçeye eşitlik isteğiyle İstanbul’dan Ankara’ya yürüyüş gerçekleştiriyor. Kürtçe’nin zorunlu ders olması, Kürtçe’nin de resmi dil yapılması istenilirken, Kocaeli Valiliği yürüyüş ile ilgili karar aldı. Kocaeli Valiliği’nde yapılan açıklama şöyle:

“Sosyal medya hesapları üzerinden “Kürt Dili Hareketi Derneği”, başkan ve üyelerince Kürtçe dil hakları taleplerine dikkat çekmek amacıyla İlimiz sınırlarından başlamak üzere Ankara’ya doğru yürüyüş yapılacağı yönünde paylaşımlar yapıldığı görülmekle, milli güvenliğin sağlanması, kamu düzeni ve güvenliği ile genel asayişin korunması amacıyla, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun 17. maddesinin hükümleri gereğince Kocaeli il sınırları içerisinde bu kapsamda yapılacak olan her türlü eylem/etkinlikler ve bu eyleme destek vermek amacıyla gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişleri 31 Ekim Salı günü saat 00.01’den 06 Kasım günü saat 23.59’a kadar 7 gün süre ile yasaklanmıştır”