Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Verdiği binaların masraflarını Büyükşehir karşılamış!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kimi kurum, vakıf ve derneklere tahsis ettiği bazı binalarla ilgili protokol yapmadığı bu sebeple bütün masrafların belediye bütçesinden karşılandığı ortaya çıktı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin kimi

UYur ENC min 9Sayıştay denetçileri İbrahim Karaosmanoğlu yönetiminde 2018 yılında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan usulsüzlükleri rapor haline getirdi. Belediyede tespit edilen en önemli usulsüzlüklerden biri de kimi kurum, dernek ve vakıflara tahsis edilen binalarla ilgili masrafların belediye tarafından karşılanması oldu. Sayıştay raporunda konu şu ifadelerle anlatıldı: “Tahsis işleminde sadece meclis kararının olması yeterli değildir. Meclis kararından sonra idare ile tahsis edilen arasında anlaşma niteliğinde olan bir protokolün yapılması gerekir.

GENEL GİDERLER…

Meclis kararından sonra yapılması gereken anlaşmada genel giderlerin kim tarafından karşılanacağına ilişkin düzenleme de yapılmalıdır. Genel giderlere ilişkin meclis kararlarında herhangi bir düzenleme olmamasına rağmen genel giderlerin bütçeden ödendiği görülmüştür. Meclis kararından sonra protokol yapılarak genel giderlerin kim tarafından karşılanması gerektiğine ilişkin düzenleme yapılması gerekir. Protokol yapılmayan taşınmazlarla ilgili protokollerin yapılarak genel giderlerin taşınmazı kullanan kurum tarafından karşılanması sağlanmalıdır.” Belediye konuyla ilgili cevabında gerekli protokollerin yapılacağını belirtti.