Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yağışlar yaradı, Yuvacık’ta doluluk artıyor!

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi uzun süre sonra yüzde 30’a ulaştı. Bir süredir doluluk oranı yüzde 25 seviyelerinde seyreden baraja son yağışlar yaradı.

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının

Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi bugün yüzde 31 olarak kaydedildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraki İzmit Su A.Ş. (İSU) bir süre önce su seviyesinin her gün düşmesi, Yuvacık’ta yüzde 25 seviyesine gerilemesi ve beklenen yağışların gelmemesi sonrası vatandaşlara uyarıda bulunmuş, “Su, hepimizin ortak kaynağıdır. İkamesi olmayan bu vazgeçilmez kaynağımızı korumak hepimizin sorumluluğudur.” ifadeleri kullanılmıştı.

Beklenen yağışlar geçtiğimiz hafta geldi. Kent genelinde etkili sağanak yağışlar sonrasında Yuvacık Barajı’nın doluluk oranı hızla artmaya başladı. Her gün yüzde 1 oranında artış görülen barajda bugün ölçülen doluluk oranı yüzde 30 olarak kayıtlara geçti. Kocaeli’nin içme suyu ihtiyacının büyük kısmını karşılayan Yuvacık Barajı’ndaki su seviyesi uzun süre sonra yüzde 30’a ulaştı. Bir süredir doluluk oranı yüzde 25 seviyelerinde seyreden baraja son yağışlar yaradı.