Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yangınlar için KOÜ’den gönüllülük kampanyası

Ülkemizi saran yangın felaketinde Kocaeli Üniversitesi’nden gönüllülük kampanyası başlatıldı. “Kocaeli Üniversitesi Ailesi, Ormanlarımız için Omuz Omuza” sloganıyla çağrı yapıldı.

Ülkemizi saran yangın felaketinde

Ülkemizi sarsan yangın felaketinin yaralarının sarılması sürecinde gerekli gönüllü katılımların sağlanması için Kocaeli Üniversitesi bünyesinde bir veri tabanı oluşturuluyor. Kocaeli Üniversitesi konuya ilişkin bilgiyi, internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden paylaştı. Paylaşımda konuya ilişkin bilgilere yer verildi.

GÖNÜLLÜ VERİ TABANI

“Kocaeli Üniversitesi milletçe hepimizi derinden etkileyen yangın felaketinin yaralarının sarılmasında tam destek veriyor. Kocaeli Üniversitesi, ülkemizin birçok noktasında aynı anda çıkan orman yangınlarının yarasının sarılması ve yeniden ağaçlandırma çalışmalarında faaliyet göstermek üzere, Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve personelini kapsayan gönüllü veri tabanı oluşturuyor.

Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğünün ilgili kurumlarla irtibata geçmesi neticesinde, belirlenen-ihtiyaç duyulan noktalarda yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına gönüllü katılım sağlanacak.  Bu dayanışmaya katılım sağlamak isteyen Kocaeli Üniversitesi öğrencileri ve personelleri Kocaeli Üniversitesi resmi sosyal medya hesaplarından veya [email protected] adresine bilgilerini e-posta olarak göndererek gönüllü olabilirler.”

Rektör Hülagü: “Kocaeli Üniversitesi Ailesi büyük hassasiyet gösterdi”

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Kocaeli Üniversitesi’nin tüm mevcudiyetiyle, Aziz Milletimizin üzüntüsünü paylaştığını ifade ederek, “80 bin öğrencisi ve 6 bini aşkın personeliyle üniversitemiz her sorunda olduğu gibi bu konuda da büyük bir hassasiyet gösterdi. Rektörlük olarak üniversite ailemiz içerisinden gelen yardımda bulunma isteğini koordine etmek amacıyla gönüllü veri tabanını oluşturma kararı aldık” dedi. Hülagü, Kocaeli Üniversitesi internet sitesi ve resmi sosyal medya hesaplarından da bir mesaj paylaştı.

Rektör Prof. Dr. Hülagü’den Yangın Felaketine Karşı Destek Mesajı

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Sadettin Hülagü Kocaeli Üniversitesi olarak üzerlerine düşen her sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getireceklerini taahhüt ettiklerini bildirerek şu açıklamada bulundu: “Ülkemizin birçok noktasında aynı anda başlayan orman yangınları; içimizi yakmış ve bizleri derin bir üzüntüye sokmuştur. Ülkemizin ve dünyanın doğal zenginliği olan ormanlarımızın yok olması, ev sahipliği yaptığı doğal yaşamda yiten masum canlar en acı kaybımızdır. Çok noktada aynı anda başlaması sebebiyle maksatlı yapıldığı endişesi bile içimizi yakan elim hadisenin üzerine devletimiz kararlılıkla giderek olayı aydınlatmaktadır. İnanıyoruz ki  muhtemel sorumlu veya sorumlular hak ettikleri  cezayı alacaklardır.

Devletimizin gücü ve milletimizin iradesi, bu yaşanan elim facianın üstesinden eminiz ki gelecektir. Yapılacak en önemli faaliyet ise bölgeyi ve daha fazla alanı yeniden yeşile kavuşturmaktır. Bu çerçevede kaybolan değerlerimizin yeniden hayata döndürülmesi için gerçekleştirilecek çalışmaları yürekten destekliyor, Kocaeli Üniversitesi olarak üzerimize düşen her sorumluluğu eksiksiz olarak yerine getireceğimizi taahhüt ediyoruz.

Dualarımız ve kalplerimiz, çok noktada çıkan yangına kahramanca müdahale eden itfaiye personelimiz başta olmak üzere, tüm görevliler ve gönüllüler ile beraberdir. Kendilerinin zor faaliyetlerinde başarılı olacağına yürekten inanıyor, görevli itfaiyecilere su taşırken  bu uğurda hayatını kaybeden Şahin Akdemir kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz.”