Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yapı denetim firmaları resen denetlenecek

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yeniden gündeme gelen yapı denetim kuruluşlarına yönelik yeni bir düzenleme yapıldı. Buna göre, yapı denetim kuruluşlarının faaliyetleri ihbar veya şikayet üzerine ya da resen incelenebilecek.

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yeniden

Yapı denetim kuruluşları görevlendirme sonrasındaki iş ve işlemlerde ihmale neden olduğu belirlenirse 60 veya 90 gün süreyle yeni iş alamayacak.

Öngörülen esaslara göre denetim görevini yerine getirmediği tespit edilen yapı denetimi kuruluşları hakkında uygulanacak idari müeyyideler, her bir iş için ayrı ayrı düzenlenecek. Bu kuruluşlarda birden fazla fiilden dolayı idari para cezası verilmesi gerekse bile bu bedel, yapı denetim hizmet sözleşmesi bedelinin yüzde 50’sinden fazla olamayacak ve bu cezalar 1 ay içerisinde ödenecek.

Yapı denetim kuruluşları hakkında verilen üçüncü bir yıl yeni iş almaktan men cezasının Resmî Gazete’de ilanı sonrasında, Merkez Yapı Denetim Komisyonu kararı üzerine Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığınca kuruluşun yapı denetim izin belgesi iptal edilerek faaliyetine son verilecek. (Dünya)