Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yaşasın 1 Mayıs!

1 Mayıs meydanları bugün dünyada ve ülkede emekçilerin, kadınların, işçilerin, gençlerin, yoksulların isyanını haykırdığı alanlara dönüşecek. İzmit’te 1 Mayıs kutlamaları Yahya Kaptan Pazar alanında olacak.

1 Mayıs meydanları bugün

Bugün 1 Mayıs… Düşük ücretler, açlık sınırında yaşam mücadelesi, sendikal ve anayasal haklara müdahaleyle işçilerin mücadeleyle girdiği 1 Mayıs. Direnmenin getirdiği umutla emekçiler, bu 1 Mayıs’ta ülkenin ve dünyanın dört bir yanında meydanlarda olacak. Yasaklarla geçen bir yılda daha işçiler, en temel haklarını içeren taleplerini meydanlarda haykıracak.

“İnsanca yaşamak istiyoruz” diyerek uzun süredir haklarını talep eden ve asgari ücretin dahi açlık sınırının altında kalmasıyla açlıkla ve depreme rağmen çalıştırılarak ölümle mücadele eden emekçilerin, kadınların, öğrencilerin, emeklilerin isyanı ülkenin meydanlarından yükselecek.

İŞÇİ NE İSTİYOR?

Kocaeli Gebze’de Petrol-İş üyesi Novares işçileri, dün fabrikada 1 Mayıs’ı kutladı. Üç vardiyada da kutlama yapan işçiler, Gebze’de yapılacak 1 Mayıs mitingine de çağrı yaptı. Novares’te üç vardiyada temsilciler tarafından okunan açıklamada, şöyle denildi: “Bu yıl 1 Mayıs’ta üzüntümüz derin, öfkemiz daha büyük… Hep birlikte yaralarımızı sarmaya çalışıyoruz. Ancak susmayacağız… Kayıplarımızın sayısını arttıran, imar aflarıyla ülkeyi betona dönüştüren, kâr hırsıyla bizi çürük yapılara mahkûm eden bu sisteme dur diyeceğiz! Emekçiler açısından bir başka yıkım, artan enflasyon karşısında alım gücümüzün hızla düşmesidir. Son bir yılda yoksullaştık, elimizde avucumuzda kalanı da kaybettik. Açlık sınırında yaşar hale geldik. Buna karşılık, şirketler kârlarına kâr katıyor… Aynı dönemde ekonomi büyürken, emeğin büyümeden aldığı pay düşüyor. Ekonomide çarklar, işçiden alıp sermayeye vermek için dönüyor… Burası 1 Mayıs meydanı… Tüm değerleri üreten bizleriz, biz emekçileriz. Ürettiğimiz değerden payımızı istiyoruz.”

Bugün İzmit’teki kutlamalar Yahya Kaptan Miting Alanı’nda olacak.

Yaşasın emek yaşan 1 Mayıs!