Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yavru köpek için 15 saat bekledi

Kent Konseyi Doğa ve Hayvan Hakları Üyesi İpek Taşkent, Karamürsel’de dere yatağına düşen köpeği kurtarmak için sabah saat 09.30’dan gece 00.30’a kadar bekledi. Taşkent, 15 saatlik nöbetin ardından yavru köpeği kurtarmayı başardı

Kent Konseyi Doğa ve

Karamürsel Kayacık Mahallesi Mavi Körfez Siteleri arka tarafında bulunan dere yatağına düşen küçük köpeği fark eden Kent Konseyi Üyesi Doğa ve Hayvan Hakları Üyesi İpek Taşkent isimli genç kız, köpeği kurtarabilmek için sabahtan gece yarısına kadar uğraş verdi. Taşkent, itfaiyenin uzun uğraşlarına rağmen kurtaramadığı köpeği, bıkmadan usanmadan gece yarılarına kadar girdiği yerden çıkması için bekledi ve sonunda amacına ulaştı. Köpeği havluya saran ve itfaiyeye tekrar haber veren Taşkent, ekiplerin uzattığı merdivenle kanaldan köpeği çıkardı ve görevlilere teslim etti.

İTFAİYE UĞRAŞTI AMA
Alınan bilgilere göre; önceki gün sabah saat 09.30 sıralarında Kayacık Mahallesi Mavi Körfez Siteleri arka tarafında bulunan ve üstü açık bir şekilde duran dere yatağına yavru bir köpeğin düştüğünü fark eden İpek Taşkent ve Kocaeli K.K Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Selma Pilatin Pek, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. Olay yerine intikal ederek kurtarma çalışmalarına başlayan itfaiye ekipleri, köpeğin korkarak kanalın kapalı kısmına girmesi üzerine zor anlar yaşadı. Kapalı kısmın önüne mama koyan itfaiye ekipleri bu yöntemle de köpeği çıkarmayı başaramayınca olay yerinde ayrılmak durumunda kaldı.

taYkent

GECE YARISINA KADAR
Köpek kanaldan çıkarılmadan oradan ayrılmaya vicdanı el vermeyen İpek Taşkent ise saatler süren bekleyişine başladı. Gece saat 00.30 sıralarında köpeğin kapalı kanaldan çıktığını gören Taşkent, hemen dere yatağına inerek köpeği yakalamayı başardı. Islanan ve tir tir titreyen yavru köpeği havluya sararak kucağına alan Taşkent, hemen itfaiye ekiplerine haber verdi. İtfaiye ekipleri de kısa sürede dere yatağına gelerek uzattıkları merdivenle genç kızın ve köpeğin çıkmasını sağladı.

kanal

YA ÇOCUK DÜŞSEYDİ
Hayvanları çok sevdiğini ifade eden Taşkent, “Hiç düşünmeden dereye indim ve köpeği kurtardım, çok mutluyum” dedi. Köpeği teslim alan Dohayko Kocaeli İl Temsilcisi, Kocaeli B.B Yerel Hayvan Koruma Görevlisi ve Kocaeli K.K Hayvan Hakları Komisyon Başkanı Selma Pilatin Pek ise köpeğe bir yuva bulacaklarını belirterek “Karamürsel’de böyle üstü açık bir dere yatağının olması çok düşündürücü. Buraya bir çocuk düşse yetkililer nasıl bir savunma yapacaklar çok merak ediyorum” şeklinde konuştu.

pek