Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni Cuma Camii patladı!

İzmit Belediyesi’nin vizyon projelerinden olan Yeni Cuma Parkı Çevre Düzenlemesi ve Kafe Yenilemesi işi patladı. Teslim süresinin üzerinden 4 ay geçmesine rağmen çalışmaların yüzde 50’si tamamlanmadı. İzmit Belediyesi, yüklenici firma olan Akın Kılıç İlkin İnşaat’la sözleşmesini bugün feshetti.

İzmit Belediyesi’nin vizyon projelerinden
ugur

İzmit Belediyesi geçtiğimiz yıl önemli bir proje için kolları sıvadı. Kent merkezinde yer alan Yeni Cuma Camii’nin parkında büyük bir yenileme işine girişen belediye özel tasarım çevre düzenlemesi hazırladı. Yeni Cuma Parkı’nı tüm İzmitlilerin nefes alacağı bir alan haline getirmek isteyen İzmit Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da hazırlanan proje için onay almıştı. Ancak çalışmalar aylar sonra başlayabildi.

4 AY GEÇTİ YARISI TAMAMLANMADI

SEDAŞ ve İZGAZ’ın trafo ve gaz merkezleri nedeniyle proje değiştirildi. İhaleye çıkıldı ve Akın Kılıç İlkin İnşaat en düşük teklifi 2 milyon 828 bin 22 TL 71 kuruş ile veren firma oldu. Firma ile sözleşme imzalandı. Çalışmalar başladı. Yüklenici firma çalışmaları zamanında tamamlayamadı. Projenin teslim süresinin üzerinden 4 ay geçti ancak çalışmaların henüz yüzde 50’si bitirilemedi. Bu sebeple İzmit Belediyesi söz konusu firma ile sözleşmeyi feshetme kararı aldı.

YENI%CC%87 CUMA CAMI%CC%87I%CC%87 PROJJE

ŞİMDİ NE OLACAK?

İzmit Belediyesi sözleşmeyi feshetti. Şimdi Yeni Cuma Parkı Çevre Düzenlemesi ve Kafe Yenilemesi işi için yeniden ihale süreci başlayacak. İhale sürecinin önümüzdeki ay tamamlanması bekleniyor. Merak edilen konu ise ihaleyi alacak yeni firmanın söz konusu projeyi yaz aylarına kadar tamamlayıp tamamlayamayacağı… İzmitlilerin nefes aldığı bir merkez olan Yeni Cuma Camii Parkı bu yaz vatandaşın kullanımına açılacak mı, yoksa şantiye alanı olarak devam edecek mi bilinmiyor.

ENGELLİLER İÇİN KOLAYLIK

İzmit Belediyesi, yenileme projesi çerçevesinde engelli vatandaşların kullanımına uygun yürüyüş rampaları yapacak. Basamak sayıları da asgariye indirilerek, engellilerin kesintisiz ulaşım, engelsiz erişim sağlayabileceği, keyifle dolaşıp vakit geçirebileceği alan haline dönüştürecek. Peyzajı da yenilenecek olan Yeni Cuma’da uzun ömürlü, alanın toprağına uygun, dört mevsimlik bitkiler tercih edilerek halkın oksijen kaynağı arttırılacak.

UZUN ÖMÜRLÜ VE ESTETİK

Vatandaşların tekerlekli sandalye, bebek arabası, topuklu ayakkabı ve bisikletle rahat seyahat edilmeleri açısından Yeni Cuma Parkı’nda uzun ömürlü ve daha kullanışlı malzemeler tercih ediliyor. İzmitlilere vakit geçirmekten keyif alacağı estetik bir mekan sunmaya hazırlanan İzmit Belediyesi, Yeni Cuma Parkı’ndaki peyzaj çalışmasıyla kent merkezini yeşile doyuracak.