Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni Cuma Çay Bahçesi hizmete kapandı; çalışmalar bugün başladı

İzmit Belediyesi tarafından Yeni Cuma Parkı çevre düzenlemesi ve kafe yenilemesi işi projesi kapsamında Yeni Cuma Çay Bahçesi hizmete geçici olarak kapatıldı. Müteahhit firma çalışmalara bugün itibariyle başlarken iki ay içerisinde tamamlamayı planladıkları öğrenildi.  

İzmit Belediyesi tarafından Yeni

Özgun imzaİzmit Belediyesi Yeni Cuma Parkı çevre düzenlemesi ve kafe yenilemesi işi için Mart ayında ihaleye çıkmış, üç firmanın katıldığı ihalede yaklaşık maliyet 3 milyon 682 bin 829 TL olarak belirlenmişti. İhaleyi, Abdurrahman Akın Kılıç İlkin İnşaat Mimarlık ve Restorasyon Hizmetleri 2 milyon 828 bin 22 lira 71 TL teklifle kazanmıştı.

ÇEVRE DÜZENLEMESİNDEN SONRA PARKA GEÇİLECEKTİ

Yer tesliminin tamamlanmasının ardından firma ilk olarak Yeni Cuma Parkı’nın çevre düzenlemesi işine başladı. 150 takvim günü olarak belirlenen süre içerisinde çevre düzenlemesinin tamamlanmasının ardından çay bahçesi kısmına geçilecekti. İzmit Belediyesi geçtiğimiz gün yaptığı basın açıklamasında Yeni Cuma Çay Bahçesi’nin Ekim ayı sonu itibariyle hizmete ara vereceğini duyurarak, “Yenicuma Parkı ve Çay Bahçesi Yenileme Projesi kapsamında bir süredir park bölümünde devam eden çalışmalara çay bahçesi de eklenecek” dedi.

İKİ AY İÇERİSİNDE TAMAMLANMASI PLANLANIYOR

İşi alan müteahhit firma bugün itibariyle kafe alanında da çalışmalara başladı. Kafe hizmete kapanırken parkın bulunduğu alandaki çevre düzenlemesinde üst yapıya başlandığı, betonlama işine geçildiği görüldü. Müteahhit firmanın iki ay içerisinde tamamlamayı planladığı öğrenildi.   Bir diğer yandan İzmit Belediyesi, Yeni Cuma Çay Bahçesi çalışanları kapsamda personel sayısında azalmaya gidileceğini duyururken tüm personelin yasal haklarının mağdur edilmeden ödeneceğini de bildirdi.

Yeni cuma parki cevre duzenlemesi 1

Yeni cuma parki cevre duzenlemesi 2