Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yeni Cuma yenilenecekti çalışmalar neden başlamadı?

İzmit Belediyesi Yeni Cuma Parkı’nı yenileme kararı almıştı. Ancak çalışmalar SEDAŞ’ın elektrik trafosunu yer altına taşımak istememesi nedeniyle henüz başlayamadı.

İzmit Belediyesi Yeni Cuma

Ugur Enc profilİzmit Belediyesi, halkın şehir merkezinde bol yeşili, tarihi dokusu nedeniyle en çok tercih ettiği sosyal alanlardan Yeni Cuma Parkı’nı yenileme kararı almıştı. Yeni Cuma Parkı’nı tüm İzmitlilerin nefes alacağı bir alan haline getirmek isteyen İzmit Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan da hazırlanan proje için onay almıştı. Ancak aylar geçmesine rağmen ne çalışmalar başladı ne de ihale süreci tamamlandı.

SEDAŞ TRAFOYU KALDIRMADIĞI İÇİN

Söz konusu çalışmaların aksama sebebinin SEDAŞ olduğu öğrenildi. İzmit Belediyesi yöneticilerinden edinilen bilgiye göre SEDAŞ Yeni Cuma Parkı’nda yer alan büyük bir trafosuyla ilgili işlem yapmıyor. İzmit Belediyesi trafonun projede hazırlandığı üzere yer altına alınmasını talep ediyor. Ancak SEDAŞ yetkilileri konuyu maliyetlere getirerek işi uzatıyor. Bu sebeple Yeni Cuma Parkı’yla ilgili ihale sürecine geçilemiyor, çalışmalar başlayamıyor.

PEKİ ŞİMDİ NE OLACAK?

Peki Yeni Cuma Parkı ne zaman yenilenecek? Masada 2 seçenek var. İlk seçenek SEDAŞ’ın geri adım atması ve elektrik trafosunu yer altına taşıması. İkinci seçenek ise trafonun olduğu yerde kalması ve yeni bir proje hazırlanması. İkinci seçenek pek olası gözükmüyor. İzmit Belediyesi yönetimi parkın bir bütün olarak yenilenmesini ve trafonun oluşturduğu görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılmasını istiyor. Vatandaşlar da bu talebe destek veriyor ve SEDAŞ’tan bir adım atmasını bekliyor.

İzmit Belediyesi Yeni Cuma Parkı’nı yenileme kararı almıştı. Ancak çalışmalar SEDAŞ’ın elektrik trafosunu yer altına taşımak istememesi nedeniyle henüz başlayamadı.YENİ CUMA’DA NELER OLACAK?

İzmit Belediyesi, yaklaşık 15 yıl sonra yenileme projesine onay gelen Yeni Cuma’da yapılacak çalışma sonrası komple değişim yaşatacak. İzmit Belediyesi planlanan projenin fizibilite çalışmaları sırasında; engelli kullanım alanları, meydan algısı ve odak, küptaş döşeme kaplaması, giriş çıkış bağlantıları ve bitkilendirme sorunları tespit etmişti.

SORUNLAR ÇÖZÜLÜNCE İHALE

İzmit’in tarihi dokusu ve yeşil alanlarıyla halkın en çok tercih ettiği sosyal alanlarından biri olan Yeni Cuma Parkı’nın yenileme projesini hayata geçirmek için İzmit Belediyesi ihaleye hazırlanıyor. Yeşil alanların arttırıldığı ve sert zeminler daha kullanışlı hale getirildiği proje son detay rötuşların ve SEDAŞ trafo sorununun ardından ihaleye çıkacak.

ENGELLİLER İÇİN KOLAYLIK

İzmit Belediyesi, yenileme projesi çerçevesinde engelli vatandaşların kullanımına uygun yürüyüş rampaları yapacak. Basamak sayıları da asgariye indirilerek, engellilerin kesintisiz ulaşım, engelsiz erişim sağlayabileceği, keyifle dolaşıp vakit geçirebileceği alan haline dönüştürecek. Peyzajı da yenilenecek olan Yeni Cuma’da uzun ömürlü, alanın toprağına uygun, dört mevsimlik bitkiler tercih edilerek halkın oksijen kaynağı arttırılacak.

UZUN ÖMÜRLÜ VE ESTETİK

Vatandaşların tekerlekli sandalye, bebek arabası, topuklu ayakkabı ve bisikletle rahat seyahat edilmeleri açısından Yeni Cuma Parkı’nda uzun ömürlü ve daha kullanışlı malzemeler tercih ediliyor. İzmitlilere vakit geçirmekten keyif alacağı estetik bir mekan sunmaya hazırlanan İzmit Belediyesi, Yeni Cuma Parkı’ndaki peyzaj çalışmasıyla kent merkezini yeşile doyuracak.