Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıkım bitti! Sekapark İskelesi’ndeki bu ucube neden hala kaldırılmadı?

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde Sekapark’ta yer alan eski iskelenin yıkımını yapan Çalık Grup dev yüzer vincini hala kaldırmadı. Vinç neden kentimizde? İşte detaylar…

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Sekapark'ta
Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin açtığı ihaleyi kazanan Recep Çalık’ın Yönetim Kurulu Başkanı olduğu Çalık Grup, SEKA Fabrikası’ndan kalan ve kara ile bağlantısı kesilen iskeleyi 4 bin 586 ton ağırlığındaki yüzer vinç ile yıktı. Yıkım çalışmaları tamamlanalı uzun bir süre oluyor. Ancak Çalık Grup’a ait yüzer vinç halen bölgeden ayrılmadı. Söz konusu ucube bir görüntüde olan yüzer vincin neden kaldırılmadığı merak ediliyordu.

BORÇ NE KADAR?

Bağımsız Kocaeli o vincin neden kaldırılmadığı bilgisine ulaştı. Edinilene bilgilere göre yıkım işlemei sonrasında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi söz konusu vincin kaldırılması için Liman Başkanlığı’na pek çok defa dilekçe ile başvuru yaptı. Ancak Liman Başkanlığı söz konusu vincin kaldırılması için işlem yapmadı. İddialara göre Çalık Grup’un yüzer vinci için Liman Başkanlığı’na bir borcu vardı. Bu borç ödenemediği için Liman Başkanlığı vincin bölgeden ayrılmasına izin vermedi. Söz konusu borç ne kadar? Bu borç ödenmezse vinç sürekli olarak kentimizde, sahilimizde mi kalacak merak konusu.