Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıkmak istediler kültür varlığı çıktı

Gebze’de belediyenin yıkmak istediği ve hakkında rapor istediği yapı, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nca kültür varlığı olarak tescil edildi

Gebze’de belediyenin yıkmak istediği

SEBO min 307Gebze Denizli Mahallesi sit dışı şahıs mülkü 189 ada 76 parselde yer alan yapının 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kanunu’nun 7. maddesi kapsamında incelenerek yıkılıp yıkılamayacağının değerlendirilmesinin Gebze Belediye Başkanlığı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü’nce talep edildi. Söz konusu yapı hakkında, Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü uzmanlarınca hazırlanan kayıtlı rapor okundu, ekleri ve işlem dosyası incelendi.

KÜLTÜR VARLIĞI

Yapılan görüşmeler sonucunda raporda şu ifadelere yer verildi: “Yapının 2863 sayılı kanunun 6. maddesi kapsamında kültür varlığı özelliği taşıdığı anlaşıldığından taşınmaz kültür varlığı olarak tescil edilmesine, koruma grubunun 2, grup koruma alanının ise karar eki haritada belirtildiği şekliyle belirlenmesine, sivil mimarlık örneği yapı için hazırlanan tescil fişinin uygun olduğuna, yapıya ilişkin rölöve, restitüsyon ve restorasyon projelerinin ivedilikle hazırlanarak Kocaeli Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne iletilmesine, bu süreç içerisinde yapı ve çevresinde gerekli can ve mal güvenlik önlemlerinin ilgili idareler ve mal sahibince alınmasına karar verildi.”