Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıl 2021 ama Kocaeli’de kurbanlar böyle kesiliyor!

Kurban Bayramı’nda kurban ibadeti için vatandaşlar, büyük mezbahaları tercih ederken bazı vatandaşlar ise kurban pazarlarındaki kesimleri tercih ediyor. Bu kesimlerde sakatatlar yerlerde görülüyor

Kurban Bayramı’nda kurban ibadeti

Müslümanlar için kutsal bayramlardan biri olan Kurban Bayramı’nın birinci günündeyiz. Koronavirüs pandemisi nedeniyle geçtiğimiz yıl camilerde mesafe kuralına uyularak kılınan bayram namazı bu bayram da da eda edildi.

DUALAR EDİLDİ

Kocaeli’de sabah saatler 06.20’yi gösterdiğinde bayram namazları kılınmaya başlandı. Mesafe bırakılarak tutulan saflarda kılınan namazlar sonrası dualar edildi.

KURBANLAR KESİLDİ

Ardından kurban ibadeti için kurban kesim alanları doldu taştı. Birçok vatandaş, büyükşehir mezbahaları gibi alanlarda kurbanını kestirirken azımsanamayacak sayıda vatandaş ise açık kurbanlık alanlarında kesimlerini yaptırdı.

SAKATATLAR ORTADA

Bu kesinlerde hayvan sakatatları için çukurlar açıldı. Ancak kesimlerde hayvan artıklarını ortada bırakmamaya özen gösterenler olsa da sakatatların Pazar alanı etrafında birçok yerde açıkta kaldıığı da göründü.

SİNEK YAPIYOR

Her kurban bayramı sonrası açık alanda bırakılan sakatatlar yakın yerleşim yerleri için çile oluyor. Yerleşim alanları sineklerle doluyor.