Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yılan hikayesine dönen Bilin Pasajı mühürlendi!

İzmit’in Fethiye Caddesi’nde yer alan Bilin Pasajı binasının riskli olduğu gerekçesiyle yıkım kararı verildi. Mülk sahibi Ayşe Mutlu ve pasaj esnafı arasında gerginlik yaşanırken, İzmit Belediyesi’ne bağlı ekipler tarafından yapılan inceleme sonrasında bina mühürlendi.

İzmit’in Fethiye Caddesi’nde yer alan Bilin Pasajı binasının riskli olduğu

İzmit’in en işlek noktalarından birisinde yer alan Bilin Pasajı binasına karot almak için mülk sahibi Ayşe Mutlu uzun bir süre önce başvuruda bulundu. Hazırlanan raporda söz konusu binanın riskli yapı olduğu belirlenerek yıkım kararı alındı. Ancak, Kocaeli 2. İdare Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı verdi. Hukuki süreçlerin tamamlanmasıyla birlikte Bilin Pasajı bugün mühürlendi. Mühürleme sırasında pasaj esnafı ve mülk sahibi Ayşe Mutlu arasında gerginlik yaşandı.

Yilan hikayesine donen Bilin Pasaji muhurlendi 1YIKIM KARARI ALINDI

İzmit’te 1970 yılında inşa edilen ve kentin en eski ticaret merkezlerinden olan Bilin Pasajı’nın risk durumu tespiti için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan lisanslı bir firma karot örnekleri aldı. 30 dükkanın yanı sıra 6 ofisin bulunduğu 7 katlı pasajın depreme dayanıksız olduğu belirlendi. Bunun üzerine de bakanlık talimatıyla İzmit Belediyesi tarafından pasajın 60 günde boşaltılması istendi fakat gerçekleşmedi. Pasajın en büyük mülk sahibi olan Ayşe Mutlu da yaşanan süreci İzmit Kaymakamlığı’na taşıdı. Ağustos ayında ise “Pasaja girmek tehlikelidir” yazılı pankart asılmasına rağmen daha sonra yırtıldı.

Yilan hikayesine donen Bilin Pasaji muhurlendi 1MAHKEME SÜRECİ YAŞANDI

Bilin Pasajı’nın yıkım süreci kapsamında Kocaeli Valiliği’ne bağlı İdare ve Denetim Müdürlüğü, ilçe belediyesinin Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne yazı göndererek tahliyeye engel bir durum olmadığını belirtti. Bunun üzerine söz konusu pasajın 21 Kasım’da mühürlenmesine karar verildi. Pasajdaki esnafların avukatı ise süreci yargıya taşıdı ve Kocaeli 2. İdare Mahkemesi tarafından verilen kararda Bilin Pasajı’nın yıkım süreci duruldu. Yaşananan gelişmelerde Kocaeli 1.İdare Mahkemesi’ne 3 farklı yürütmeyi durdurma talebi yapıldı ancak mahkeme verdiği kararla itirazları reddetti.

Yilan hikayesine donen Bilin Pasaji muhurlendi 2BİNA MÜHÜRLENDİ

Hukuki süreçlerin tamamlandığı Bilin Pasajı’nda bugün sabah saatlerinde mühürleme süreci gerçekleştirildi. Mülk sahibi Ayşe Mutlu ile pasaj esnafı arasında gerginlik yaşanırken; İzmit Belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri tarafından yapılan inceleme sonrasında mühürleme işlemi tamamlandı. Pasajın yıkılması için hak sahipleri İzmit Belediyesi’ne ruhsat başvurusunda bulunacak. Belediyenin yıkım ruhsatını vermesi halinde kentin en eski ticari binalarından olan Bilin Pasajı yıkılacak ve yerine yeni bir bina inşa edilecek.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin en önemli kentsel dönüşüm çalışmalarının başında gelen Cedit Mahallesi’nde
Sıradaki Haber Cedit Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde kuralar o tarihte çekiliyor!