Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıldız Entegre Okulları’ndan deprem bölgesinden gelen öğrencilere sosyal destek

Kartepe’de bulunan Yıldız Entegre Okulları depremden zarar gören illerden gelen misafir öğrencilerin oryantasyon sürecini desteklemek ve motivasyonlarını artırmak amacıyla çeşitli psiko-sosyal destek etkinlikleri düzenleniyor.

blank

Deprem felaketi sonrası farklı illerdeki okullara gerçekleşen öğrencilerden bir kısmı da Suadiye Yıldız Entegre Meslek Lisesi ve Anadolu Lisesi bünyesinde eğitim ve öğretimlerine devam ediyor. Bu süreçte öğrencilerin moral ve motivasyonlarını artırmak, birbirleriyle etkileşimini sağlamak ve ilimizi tanıtmak amacıyla şehrimizin önemli tarihi ve kültürel mekanlarına ziyaretler gerçekleştirildi. Depremden etkilenen öğrencilerle birlikte okuldaki başarılı çalışmalarından dolayı her ay seçilen “ayın öğrencileri”  ve “önem projesi” öğrencileri de organizasyona dahil olarak öğrencilerin hem birbirleriyle kaynaşması hem de sosyal yönden desteklenmesi sağlandı.

ULAŞIMI BÜYÜKŞEHİR SAĞLADI

Sekapark alanında yürüyüşle başlayan etkinlikler kapsamında Bilim Merkezi ve tarihi/ kültürel alanların gezilmesinin ardından yemek programı gerçekleştirildi.

Okul Müdürü İbrahim Şen “Yaşanan bu felakette eğitimciler olarak nakil gelen öğrencilerimiz için sosyal, kültürel, akademik ve sportif faaliyetler anlamında her türlü fedakârlığı ve gayreti göstermeye devam edeceğiz” diyerek öğrencileri etkinlik kapsamında misafir eden Seka Park Otel personeline Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın nezdinde teşekkür etti. Ulaşımı sağlayan Suadiye Otobüsçüler Kooperatifi‘ne de ayrıca teşekkür eden Şen, böylesi acıların tekrar yaşanmamasını temenni etti.

30 öğrencinin katılımıyla gerçekleşen etkinliğe rehber öğretmenler ve okul idarecilerinin eşlik etti.