Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yıllardır atıl duran projeye el alttı!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın yıllardır atıl durumda bulunan Kandıra Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi inşaatında incelemelerde bulunan. Yaklaşık 10 yıl önce yapımı gündeme  gelen bölgede ilk olarak kamulaştırma sorunları ortaya çıkmış ve uzun yıllar bu sorun nedeniyle çalışmalar bir türlü başlayamamıştı.Projenin yapılacağı alanda kamulaştırma sorununun mahkeme süreci ile çözülmesinin ardından ise ilk ihaleler yapılmış ve projeye ilk kazma vurulmuştu.

FETÖ İLE GÜNDEME GELDİ

Fakat bu kez de proje FETÖ ile gündeme gelmişti. Kandıra Gıda İhtisas OSB’nin ilk bölge müdürü Hamit Eroğlu’ydu. FETÖ soruşturmasından 1 milyon TL kefaletle serbest bırakılan Hidayet Kadiroğlu’nun getirdiği bir isim olan Eroğlu’nun ardından Bekir Güre bu göreve atanmış ancak görevi kısa sürmüştü.

İNCELEMELERDE BULUNDULAR

Mehmet Başol’un göreve gelmesiyle birlikte kazmanın vurulduğu ve çalışmaların başladığı bölgeye  Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın ile birlikte, giderek incelemelerde bulundu. Tahir Büyükakın’a, İSU Genel Müdürü Ali Sağlık, KBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökmen Mengüç, Kandıra Belediye Başkanı Adnan Turan, AKP  İlçe Başkanı Erol Ölmez, AKP  il ve ilçe Yöneticileri, Kandıra Gıda Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Başol ve yönetimi eşlik etti.

TÜM HIZIYLA SÜRÜYOR

Başkan Turan, incelemede yaptığı konuşmasında; “Kandıra’mızın çehresini değiştirecek ve Gıda İhtisas Organize Sanayi Bölgesi tam kapasite ile hizmete girdikten sonra binlerce gencimize burada iş imkânı sağlayacak olan OSB bölgemizde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Büyükşehir Belediyemiz ile birlikte, ilçemizi hem turizmde hem sanayi alanında kalkındırmak adına canla başla çalışıyoruz.” dedi.