Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yukarı Hereke Kocaeli’nin tüm suyunu etkileyecek: Tesis için ağaçlar kesildi, halk tepkili

Yukarı Hereke’ye yapılması planlanan tehlikesiz atık geri kazanım, bertaraf ve 3. sınıf düzenli depolama tesisi hakkında halk bir araya geldi. Birlikte tesisin yapılacağı yeri gezen halk burada ağaçların kesildiğini evlere uzaklığın 213 metre olduğunu ifade etti. Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Karadaş, “Burada olacak bir sızıntı bütün Kocaeli’nin suyunu kirletecek” dedi.

Yukarı Hereke’ye yapılması planlanan

Nazim Ozgun Erbulan 1Tehlikesiz atık geri kazanım, bertaraf ve 3. sınıf düzenli depolama tesisi, 7 yıl önce Hereke halkının tepkisiyle iptal edilmişti. Geçtiğimiz yıllarda Kandıra’ya yapılması planlanan ancak bölge halkının itiraz üzerine tekrar Yukarı Hereke’ye yapılması gündeme gelen projeyle ilgili halk yapılmaması için binlerce imza toplandı. Halk ve STK’lar, geçtiğimiz haftalarda Prof. Dr. Ahmet Haluk Dursun Hereke Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ÇED toplantısını yaptırmak istemedi. Toplantıda defalarca itiraz edilmesine rağmen toplantı sürerken toplantı sonucunda ÇED heyeti ‘toplantının yapıldığına dair’ tutanak tuttu. Katılımcılar ise toplantının yapılamadığına dair tutanak tuttu.

DERNEK VE HALK BİR ARAYA GELDİ

Bölge halkı bugün söz konusu tesis ile ilgili bugün Körfez Yukarı Hereke Mahallesi’nde bulunan Hereke Vanlılar Eğitim Kültür Spor Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nde bugün bir araya geldi. Düzenlenen açıklamaya Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Karadaş, Hereke Vanlılar Derneği Başkanı Fevzi Demir, dernek ve STK temsilcileri ile EMEP Körfez İlçe Başkanı Adem Korkmaz ve çok sayıda vatandaş katıldı. Toplantıda vatandaşlar, projeye karşı bilgilendirildi.

Yukari hereke cop tesisi 2

AĞAÇLAR KESİLDİ

Yapılan bilgilendirmenin ardından katılımcılar birlikte tesis yapılacak alana gitti. Burada ağaçların kesildiği, en yakın eve ise kuşbakışı 213 metre olduğu belirtildi. ÇED toplantısından önce proje için yolların açılmaya başlandığı, ağaçların bölge halkından habersiz kesildiği anlatıldı.

“SIZINTI KOCAELİ’NİN BÜTÜN SUYUNU ETKİLEYECEK”

Yukarı Hereke Birlik Beraberlik ve Dayanışma Derneği Başkanı İlhan Karadaş, “Tertemiz bir doğa olduğu için avcılar buraya sürekli geliyor. Bunun 400 metre ötesinden sonra sit alanı başlıyor. Burada yer altı madeninden tutun obruklar var. Bu sular İSU’nun sularına karışıyor. Burada olacak bir sızıntı bütün Kocaeli’nin suyunu kirletecek. Biz bunlardan bahsediyoruz. Buradaki rüzgar olduğu gibi Karamürsel, Yalova, İzmit her yere yayılıyor. Biz burada toz bulutundan duramayacağız zaten. Kirlilik olmasa da duramayacağız. İMES tesis kuracak. Tehlikesiz atık diyecekler, sonra tehlikeli atık getirecekler. Körfez’de depolanan şeyler var. Onları da buraya getirecekler” dedi.

 

Yukari hereke cop tesisi alani

Yukari hereke cop tesisi