Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yunus Emre Kurt Millet İttifakı’nı tiye aldı!

MHP Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt Bağımsız Kocaeli’nin sorularını yanıtladı. Kurt, 6’lı masadaki partilerin birbirleriyle uyuşmadığını belirterek, “Benim adayım’ yıpranmasın diyorlar. Adam 20 yıldır Cumhurbaşkanı yıpranmayı göze alıyor da senin adayın 2 ay önce açıklanıp yıpranacak bir adaysa yapmayalım onu Cumhurbaşkanı zaten” dedi.

MHP Kocaeli İl Başkanı

Nazim Ozgun Erbulan 1Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kocaeli İl Başkanı Yunus Emre Kurt, Bağımsız Kocaeli Gazetesi’nin sorularını yanıtladı. Kurt, milletvekilliği adaylığından Kocaeli’nin sorunlarına MHP’nin Kocaeli’deki durumundan genel seçimlere birçok soruyu yanıtladı.

“TARİHİ BİR OY ALACAĞIZ”

6’lı masa hakkında konuşan Yunus Emre Kurt, şu ifadelerde bulundu; “Sayın Cumhurbaşkanı açısından hiçbir problem yok. 300’ü geçmek lazım. MHP’ye gelen çok ciddi bir oy var. MHP, anketçileri hep yanıltmıştır. Biz tarihi bir oy alacağız. Karşı taraf mantıklı hareket edemedi. 6’lı masa diyorlar. 6’lı masanın ‘yıllardır koalisyon olacak, oy vermeyin, koalisyon kötüdür’ dedikleri şey var. Şu anda ‘koalisyon yapacağız oy verin’ diyorlar ve birbirlerine benzemeyenler. Mesela İstanbul Sözleşmesi’nde CHP ‘geri getireceğiz’ diyor, Saadet Partisi ‘hayır’ diyor. Net bir şekilde ayrım. Yap-işlet-devretlerle ilgili Kılıçdaroğlu ‘karşıyız’ diyor Ali Babacan ‘ben getirdim, buna devam edeceğiz’ diyor. Terörle mücadele ilgili Kılıçdaroğlu ‘çözüm süreci dahil olmak üzere her şey denenebilir, kanı durdurmak lazım’ diyor. İYİ Parti de ‘şimdiki politikayı devam ettirmek lazım, PKK’nın başına başına vurmak lazım’ diyor.

“ŞU ANKİ PARTİ YENİ CHP”

Biri Amerikancı, biri Almancı olurum diyor Cumhur İttifakı da Türk gibi davranırız diyor. 6’lı masa onun için toplumda heyecan uyandıramadı. Ali Babacan ‘fontları, santimleri’ belirledik diyor. 6 tane birbirine benzemez partinin bir araya gelmesi çok büyük bir risk. Kılıçdaroğlu sorumluluk alıyor ama tutmayacak. Vizyon belgesi açıkladılar. Ne var vizyon belgesinde? Amerika’dan canlı yayınla bağlanan birisini dinlemek zorunda mıyım? Gelsin ülkemiz büyük bir devlet. CHP de büyük bir parti. Ana muhalefet partisi. Sırf o program için Türkiye’ye gelmeyecek kadar önemsiz mi bizim işimiz? CHP, Atatürk’ün kurduğu parti. Şu andaki parti yeni CHP. Atatürk’ün kurduğu partiyle alakası yok. ‘Ne mutlu Türküm diyene’ diyen, ‘Muhtaç olduğunuz kudret damarlarınızdaki asil kanda mevcuttur’ diyen bir Türk Milliyetçisi, Ülkücü. Biz Atatürk’ü Türk Milliyetçisi olarak biliriz. 6 oku çizip en uzun oka Milliyetçilik yazmış. Ciddi bir şekilde CHP, net görüşlerini ifade etmesi lazım.

“YAPAMAZSIN KARDEŞİM, SEN KENDİN İNANMIYORSUN”

‘Parlamenter sisteme geçeceğiz’ diyorlar. Yemek yiyorlar, düzenli yemek yedikleri için kilo alıyorlar ama parlamenter sisteme geçemezler. Hukukçu olarak söylüyorum. Kendi yaptıkları anketlerde birinci parti AK Parti. Böyle bir tabloda sen zaten başkan olamıyorsun. Seçim oldu, Cumhurbaşkanlığını kazandılar. Zaten kendileri 360 çoğunluğu alamıyor. Yapamazsın kardeşim, sen kendin inanmıyorsun. Parlamenter sisteme geçemeyeceğini bildiğin halde geçeceğim diye milleti kandırıyorsun. Neden? Çünkü ‘oy vermediniz geçemedik’ diyecekler. Cumhurbaşkanı adayı belli değil. Sayın Cumhurbaşkanımız seçimi kazanma makinesi. Genel başkanımızın da tecrübesiyle sıkıntı olmaz. Cumhurbaşkanımızı zorlayacak bir aday bulsalardı şimdiye kadar zaten açıklarlardı. ‘Benim adayım’ yıpranmasın diyorlar. Adam 20 yıldır Cumhurbaşkanı yıpranmayı göze alıyor da senin adayın 2 ay önce açıklanıp yıpranacak bir adaysa yapmayalım onu Cumhurbaşkanı zaten. Bir oy verecek seçmen olarak senin adayını merak ediyorum. Ekonomik olarak nasıl bir politika sürdüreceksin? KHK’lılar hakkındaki görüşün ne? 4-6 yaş Kuran Kursu’nu kapatacağım diyorlar. Saadet, İYİ Parti ne diyecek? Vatandaş kaos istemez. Seçim her zaman hikaye yazmaktır.”