Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yurttan çıkarılan KOÜ öğrencilerinden tepki!

KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesi kararı sonrasında KYK yurdunda kalan öğrencilerin çıkması istendi. Öğrenciler, bugün KOÜ B kapısı önünde buluşarak alınan karara tepki gösterdi.

KYK yurtlarına depremzedelerin yerleştirilmesi
Nazim Ozgun Erbulan 1


Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremler nedeniyle vatandaşlar tahliye edilmeye başlandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın depremzedelerin KYK yurtlarına yerleştirileceği açıklamasının ardından yurtlarda kalan öğrencilerin genelge kapsamında yurtları boşaltılması istendi. Kocaeli Üniversitesi öğrencileri binlerce öğrencinin mağdur edildiğini belirterek bugün KOÜ B kapısı önünde bir araya geldi. Bir diğer yandan öğrencilerin yurtları boşaltması için 17 Şubat’a kadar süre verildiği belirtildi.

“6 AYDA ONARMAK MÜMKÜN DEĞİL”

KOÜ öğrencisi Mustafa Yavaş tarafından yapılan açıklamada KYK yurtlarının fiziki şartlarının öğrenciler açısından iyi değilken depremzedelerin yaşamlarını devam ettirmeleri için daha da uygun olmadığı belirtilerek kamu ya da özel tüm otel, toplu konut ve konaklama tesisleri devlet tarafından ücretsiz olarak depremzedelere açılması gerektiği belirtildi. Öğrenciler tarafından yaşanan yıkımı 6 ayda onarmanın mümkün olmadığı, kapsamlı ve planlı adımların atılması talep edildi.

ÖĞRENCİLER NE TALEP ETTİ?

1-Başta hükümet, üniversite rektörlükleri, YÖK ve tüm yetkililer tarafından alınan bu kararın iptal edilmesini
2-Bütün olanakların depremin yarattığı yıkımı en aza indirmek üzere kullanılmasını ve yüz yüze eğitimin başlaması için tüm koşulların hazırlanmasını
3–Kamu ve özel konaklama alanlarının depremzedeler için ücretsiz açılmasını
4– Üniversite yönetimlerinin depremden etkilenen tüm öğrenciler için psikolojik destek hizmetlerini hızlı ulaşılabilir ve ücretsiz şekilde sağlamasını, travma vb. alanlarda uzmanlaşmış kadro alımları yapılmasını talep ediyoruz