Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Yuvacık Barajı’nda da ‘garanti alım’ varmış, o da tutmamış!

Ak Partili İlyas Şeker, Gebze İzmir Otoyolu’nda garanti araç sayısının aşıldığını söyledi. Şeker CHP döneminde Kocaeli’de inşa edilen Yuvacık Barajı’nda garanti su alım rakamlarına hiç ulaşılamadığını da ifade etti.

Ak Partili İlyas Şeker,

Ugur ENC min e1623645972212Adalet ve Kalkınma Partisi Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker yap-işlet-devret modeliyle inşa edilen Gebze İzmir Otoyolu ile ilgili açıklamalarda bulundu. TBMM’de kısa bir konuşma yapan İlyas Şeker, Gebze İzmir Otoyolu’nda garanti araç sayısının aşıldığını söyledi. Şeker açıklamasının devamında CHP döneminde Kocaeli’de inşa edilen Yuvacık Barajı’nda garanti su alım rakamlarına hiç ulaşılamadığını ifade ederek CHP’lilere göndermede bulundu. İlyas Şeker’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı: “Değerli milletvekilleri, yap-işlet-devret modeliyle yapılan İstanbul-İzmir Otoyolu ve Osmangazi Köprüsü daha 3’üncü yılında garanti edilen araç sayısını aştı.

YUVACIK BARAJI GARANTİ SU RAKAMLARI

Ayrıca istihdama, zaman tasarrufuna, yakıt tasarrufuna, çevreye ve trafik kazalarının azalmasına da ciddi katkı sağladı. CHP döneminde Kocaeli’de yap-işlet-devret modeliyle yapılan, 1999’da devreye alınan Yuvacık Barajı’na yıllık 142 milyon metreküp su alma garantisi verilmişti ancak bu rakama hiç çıkılmadı. Maksimum 129,40; ortalama ise 101,38 milyon metreküp su alındı. Garanti süresince yani on beş yıl boyunca 142 milyon metreküpe tamamlanan miktar firmaya hep ödendi. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Ak Parti hükûmetleri olarak hazinenin kasasından tek kuruş harcamadan ülkeye dev eserler kazandırmaya devam ederken ‘Bu projeleri kıskananlar çatlasın.’ demiyor, proje üretme kabiliyetleri artsın diye dua ediyor, aziz milletimizi saygıyla selamlıyorum.