Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Z kuşağının dörtte üçü ‘Cumhur İttifakı’na ‘hayır’ diyor…

Gezici Araştırma tarafından yapılan ankete göre, Z kuşağı olarak tabir edilen 21 yaş altı gençlerin yaklaşık yüzde 25’i Cumhur İttifakı’na oy verecek. Millet İttifakı’na çıkan oy oranı yüzde 57’ye yakın olurken yüzde 18.5’lik kısım da diğer partileri destekliyor. Buna göre, katılımcıların 4’te 3’lük kısmı Cumhur İttifakı’na oy vermeyecek anlamına geliyor.

Gezici Araştırma tarafından yapılan

Uluslararası Güvenlik ve Stratejik Çalışmalar Uzmanı olan Gezici Araştırma Merkezi Başkanı Murat Gezici, 2023 seçimleri ile ilgili son dönemde tartışma konusu da olan Z kuşağının da içinde bulunduğu çarpğıcı bir anket yaptı. Yaş dağılımına ve X,Y ve Z kuşağında yer alan seçmenlerin siyasi eğilimlerine göre partilere oy verme durumunu ortaya çıkaran tabloda, 15-21 yaş arasında bulunan Z kuşağının büyük çoğunluğu, AK Parti ve MHP’nin bileşeni olduğu Cumhur İttifakı’na ‘hayır’ diyor…

Z KUŞAĞINDA ÇOĞUNLUK ‘MİLLET’TEN YANA

Gezici’nin paylaştığı tabloda 2023 seçimleri için paylaştığı verilerde 15-21 yaş arasındaki Z kuşağı seçmeninin yüzde 24.6’sı Cumhur İttifakına oy vereceğini bildirirken Millet İttifakı’nın oy oranı 56.9 olarak ölçüldü. Z kuşağından diğer partilere ise 18.5’lik bir oy oranı çıktı.

Y KUŞAĞI DA ‘MİLLET’ DİYOR

Y kuşağında bulunan 22-27 yaş arasındaki gençlerin yüzde 26.9’u Cumhur İttifakı derken Millet İttifakı’na yüzde 55.1’lik oy oranı çıktı.

Y KUŞAĞI ORTA YAŞ

28 ile 41 yaş arasındakilerin yüzde 30.6’sı Cumhur İttifakı, yüzde 49.4’ü ise Millet İttifakı’na oy vereceğini bildirdi.

X KUŞAĞI ‘CUMHUR’

X kuşağında bulunan 62 yaş üstü vatandaşların büyük çoğunluğu Cumhur İttifakı’na oy vereceğini bildirirken yaş ilerledikçe aradaki fark açılıyor.