Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeray İnşaat genel merkezini Kocaeli’den taşıyor

İnşaat sektörünün önde gelen firmalarından Zeray İnşaat tarafından hayata geçirilen Zeray Esil Kartepe’yi 14 Ocak Cuma günü düzenlenecek lasmanla tanıtılacak. Lasman öncesi düzenlenen programda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, “İzmit genel merkezimizi Zeray Vakfı’na dönüştürüyoruz” dedi.

İnşaat sektörünün önde gelen

Zeray İnşaat, Çalışan gazeteciler gününü bir kahvaltı organizasyonu ile yerel basını bir arada buluşturarak kutladı. Firma yönetim kurulu başkanı Sn. Zeki Zeray da organizasyona katıldı.
Programda konuşan Zeki Zeray, “Kamuoyunun haber alma hakkına büyük bir özveri ile ışık tutan, demokrasinin gelişimine katkıda bulunan ve her zaman toplumun sesi olan basın mensuplarının 10 Ocak çalışan gazeteciler gününü kutlarım” diyerek basın mensuplarına katılımlarından ötürü teşekkür etti.

ZERAY ESİL KARTEPE

Ülkemizde ve Kocaeli’de inşaat sektörünün önde gelen firmalarından Zeray İnşaat tarafından Kartepe Ataevler Mahallesi Sapanca Yolu Caddesi üzerinde 37 bin metrekarelik alan üzerine 16 blok ve 501 adet daire olarak hayata geçirilen Zeray Esil Kartepe’nin tanıtımı 14 Ocak Cuma günü yapılacak.

14 OCAK’TA LASMANI VAR

1 artı 1’den 4 artı 1’e kadar normal ve dubleks konut seçeneklerinin bulunduğu projenin lasmanı Prof. Emre Alkın’ın moderatörlüğünde 14 Ocak Cuma günü saat 11.45’te Kartepe Ataevler Mahallesi Sapanca Yolu Caddesi No.13’te bulunan Esil Kartepe Satış Ofisinde gerçekleştirilecek.

2014 YILINA KADAR SIFIR KAR İLE ÇALIŞTIK

Lansman programı öncesi gazetecilerle Başiskele’de bulunan Wellborn Otelede bir araya gelen Zeray İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Zeray, yaptığı açıklamalarda, “Kocaeli Türkiye’nin çok önemli şehirlerinden bir tanesi. Dolayısıyla biz bu kent için ne yapabiliriz diye düşünüyoruz. Kentte mümkün olduğunca mevzuatımız gerektiğince yapılar üretiyoruz. Nitekli yani tasarımsal yapılar üretemiyoruz. Ekonomik anlamda kronikleşmiş bakış açısı da var. Toplumda ürettiğimiz yapıların karşılığı olması lazım. Hak ettiği değerde tasarlayamazsanız üretmezsiniz de. 6 sene boyunda 2014 yılına kadar sıfır kar ile geleceğe yatırım yaptık. Son 3 4 seneye baktığımızda çok sıkıntılı bir dönemde dahi büyümeyi başardık.

KARTEPE YERLEŞİM AÇISINDAN GECİKTİ

2018’den itibaren Kartepe’ye yoğunlaştık. Yeni yerleşim alanları açıyoruz. Ilçe belediyeler ile görüştüğümüzde net cevaplar alamadığımızda boş kalan yerleri doldumaya çalışıyoruz. Kentte en uygun yerleşim açısı Kartepe ve Başiskele’de yer alıyor. Kartepe, Kocaeli’de 12 ilçenin birleşmesiyle yerleşim açısından gecikti. Gebze tarafında bir kaç toplu konut yapabileceğimiz alanlar var. Ayrıca binin üzerinde kontrol edebileceğimiz alanlar mevcut. Sorunları akşamdan sabaha çözemiyorsunuz, bazen yıllar sürüyor.

GENEL MERKEZİ İSTANBUL’A TAŞINIYORUZ

Zeray İnşaat olarak 2 ay önce MÜSİAD’a üye olduk. Zeray olarak 1040 kişilik bir ekibimiz var. Aktif şantiye Kocaeli’de 5 tane, 4 tane de hazırlık içerisindeyiz, ruhsat başvurularını yapıyoruz. Başiskele’de 2 projemiz, Kartepe’de aktif 3 tane, İzmit’te bir tane başlattık ve Çayırova’da bir projemiz var. 2022 senesinde teslim edeceğimiz 3 projemiz var. Ayrıca genel merkezimizi bu ay sonunda İstanbul’a taşıyoruz.

GENEL MERKEZİMİZİ ZERAY VAKIFA DÖNÜŞTÜRECEĞİZ

Eğitime ve yardıma çok ciddi katkılarımız oluyor. Daha kurumsallaştırabilmek için neler yapılabilir diye düşünüyoruz. Bu anlamda hayatın en anlamlı işini yapacağız. İzmit’te ki genel merkezimizi vakfa temsil edeceğiz. O vakfın üniversitesi, hastanesi olacak. Başımızın gözümüzün sadakası olacak. Bu kent bunu hak ediyor. Şu an çalışmalara başladık, merkezi İstanbul’a taşıdığımızda iç dekarasyonu hazırlanacak. Nisan gibi aktif hale gelecek. Vakfın hizmetleri İzmit’te yapılacak. O vakfın üniveristesi, hastanesi olacak. Nisan ayında vakfın açılışını yapmayı planlıyoruz. Vakfın merkezi bu şehirde olacak.

BANKACILAR BİZİ BANKA AÇMAYA ZORLADI

5 yıllık planlarımız var. 2025 yılı sonuna geldiğimizde 10 bin projeyi tamamlamış olmak istiyoruz. Başka şehirlerde projelerimiz gördüğünde Kocaeliler, bu firma benim memeleketimin firması diyecek. Vakıf olarak da burada bulanamayacağımız için bu kentten kopmak istemedik. Bir çimento fabrikası ve banka açma hedefimiz var. Bankacılar bizi banka açmaya zorladı. Bir, bir buçuk yıl içerinde bu hedefimizi hayata geçirmek istiyoruz. Ege ya da Akdeniz’de bir otel veya tatil köyü yapmayı hedefliyoruz” ifadelerini kullandı.

Zeray Insaat genel merkezini Kocaeliden tasiyor 2 Zeray Insaat genel merkezini Kocaeliden tasiyor 3 Zeray Insaat genel merkezini Kocaeliden tasiyor 4