Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeray İnşaat Meva Anadolu’da sözleşmeye uymadı mı?

Zeray İnşaat’ın Kocaeli Çayırova’da inşa ettiği ve 2022’de teslim taahhüdünde bulunduğu Meva Anadolu Projesi’nde hak sahipleri rahatsız. 2023 yılının şubat ayında olunmasına rağmen teslimin yapılmaması tepkiyle karşılanıyor.

Zeray İnşaat’ın Kocaeli Çayırova’da
SEBO İMZA

Kocaeli’de onlarca proje yapan Zeray İnşaat’ın Kocaeli genelinde birçok noktada projeleri devam ediyor. Zeray İnşaat’tan şikayetlerin ise ardı arkası kesilmiyor. Zeray’ın Kocaeli Çayırova’da inşa ettiği Meva Anadolu projesinde hak sahipleri tepkili. Sözleşmede 2022 yılında teslim edileceği belirtilen projede hak sahipleri 2023 yılının şubat ayına gelinmesine rağmen hala teslimlerin yapılmaması büyük rahatsızlık yaratıyor.

“ŞİMDİ DE MAYIS 2023” DEDİLER

Hak sahiplerinden Elif adlı vatandaş, “1 yıl önce Zeray İnşaat’ın Meva Anadolu projesinden ev satın aldık. Mayıs 2022’de teslim edecekleri evi hala teslim etmediler. Bunun ötesinde evi sattıktan sonra teslim ile ilgili bilgilendirme düzenli olarak yapılmadı. Dün yetkili kişiyi bilgi almak için aradığımda ancak Mayıs 2023’te teslim edebileceklerini söylediler. Teslime kadar herhangi bir kira ödemesi yapmıyorlar, insanları mağdur ediyorlar. Evi sattıktan sonra ne düzenli bilgilendirme var, ne de geç teslim etme nedeniyle bir özür. Ben bu kadar profesyonellikten uzak bir inşaat firması görmedim” ifadelerini kullandı.

“SÖZLEŞMEDE MAYIS 2022 YAZIYORDU”

Diğer bir mağdur olan İhsan adlı vatandaş, “Gebze Zeray Meva Anadolu projesinde c blokta daire aldık. Alırken sözleşmede Mayıs 2022 teslim yazıyordu. 4 ay opsiyon ile eylülde teslim edilecek diye belirttiler. Sözleşmede belirtilen sürede teslim edilmez ise rayiç kira bedeli ödenecek yazıyor. Şu an ise martta teslim edilecek denildi ve kira ödenmiyor. Yetkili kişi ile görüştüğümüzde avukata verebilirsiniz şirket iç politikası gereği önceden ödeme yapmıyorlarmış. Sözleşmeye dikkat etseydiniz sözleşmede ne zaman ödeneceğine dair tarih yazılmamış dediler. Konu ile ilgili Zeray İnşaat’a ihtar çektik. Yetkili bir muhatap arıyoruz.” dedi.