Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zeray İnşaat’ın Kartepe Mahal Projesi patladı!

Kartepe Mahal Projesi’nde onay almadan satış yaptığı iddia edilen Zeray İnşaat vatandaşları mağdur etti. Firma onay alamayınca proje değişikliği yapmak zorunda kaldı.

Kartepe Mahal Projesi’nde onay

Sebahattin AydınKocaeli’nin en bilinen inşaat firmalarından biri olan Zeray İnşaat, son yıllardaki büyük projeleri için Kartepe’yi seçti. Çok sayıda projeyi hayata geçiren Zeray İnşaat, Mahal Projesi’nde ise bürokrasiye takıldı. İddiaya göre proje onayı almadan satış yapan Zeray İnşaat, vatandaşları mağdur etti.

“PROJE ONAYI ALMADAN SATIŞ!”

Projeden yer alan vatandaşların şikayetlerinden bazıları şöyle: “Zeray İnşaat tanıtımını yaparak satışını yaptığı, sözleşme imzaladığı Zeray Kartepe Mahal Projesinde planladığı kat yüksekliğinin verilmemesi nedeni ile proje değişikliğine gitmek istediğini belirtiyor.

İlgili kurumlardan proje onaylarını almadan, satış yaparak, müşterilerine bunun bilgisini vermeden / onay almadan sözleşme imzalıyor ise aldığı risk ve yaptığı yanlışı üstlenmeli, karından ödün vermeli, bunun maliyetini müşterilerine ödetmeye kalkmamalıdır.

“SÖZ VERİLEN ŞEKİLDE TESLİM EDİLSİN”

Projede planladığı yeşil ve mavi ® alanlara ilave konut eklemesi yanlıştır. Müşterisine sattığı bahçeyi küçültmek, şerefiye bedeli aldığı manzarasını yok etmek, vaat ettiği yeşil ve mavi alanları betonla doldurmak yanlıştır. Bu projenin planlandığı yeşil ve mavi alanı koruyacak şekilde kalmasını, bana ve benim gibi olan diğer müşterilerine, bizlerle satış yapılırken / sözleşme yapılırken söz verilen şekli ile projenin ilerlemesini ve bu şekilde teslim edilmesini talep ediyorum.”

“MAHKEMEYE VERECEĞİM”

“Zeray İnşaat Mahal Kartepe daire aldık ve bizi arayıp projede değişiklik olduğunu söylediler gördüğümüzle yapılmak istenen arasındaki fark sıkıntı belediyeye suçu atıp sıyrılmaya çalışmak kabul edilir cinsten değil madem öyle belediyeyle ilgili tüm prosedürleri tamamlayıp öyle daire satsaydın mahkemeye vereceğim.”

“BÜYÜKŞEHİR’İ NEDEN GÖSTERDİ İDDİASI”

“Zeray İnşaat Mahal Kartepe projesinde bize ( alıcılara ) danışılmadan değişiklik yapıldı. Proje ile ilgili bize aktarılan şekliyle Büyükşehir Belediyesi 4. Katlara izin vermeyince yeşil alan ve peyzaj alanlarının büyük bir bölümüne 3 yeni konut inşaat edildi. Zeray İnşaata güvenerek aldığımız bu konutların yeni manzarası bu konutlar oldu. Bu konuda Zeray İnşaat zararımızı karşılayacak hiçbir adım atmadı ve durumu oldu bitti olarak her birimize teker teker anlattılar ve sözleşmeyi 6 ay uzatarak yenilemek istediler.”