Ana Sayfa Arama Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Zinnur Büyükgöz hatasını kabul etti

Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında ilk oturumda yanlış bilgilendirildiğini söyledi ve hatasını kabul etti

Gebze Belediye Başkanı Zinnur

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı ikinci oturumu bugün Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz başkanlığında Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. İlk oturumda CHP Grubu ve Büyükgöz arasında tarım arazilerinin ranta kurban gitmesi tartışması yaşanmış, Büyükgöz, düzenlemede tarım arazisi olmadığını öne sürmüştü. Ancak tarım arazilerinin de imar düzenlemesine girdiği ortaya çıkmıştı.

HANGİ MADDE?

İlgili maddede ; İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun, Gebze Belediyesi, Ovacık, Yağcılar, Mudarlı, Ahatlı, Duraklı, Hatipler, Melemezli, Kadıllı, Kargalı, Elbizli, Eleşli-Kangıllı ve Tepemanayır Mahalleleri Meskun Konut Alanı (Kırsal Nitelikli) sınırlarının revize edilmesi ve yapılan düzenlemenin 1/25000 ölçekli nazım imar planına işlenmesi ile ilgili 1/25000 ölçekli nazım imar planı değişikliği ile ilgili raporunda rant tartışması meclisi germişti.

“YANLIŞ BİLGİLENDİRİLDİM”

Zinnur Büyükgöz, aynı konuyu gündeme getirerek yanlış bilgilendirildiğini söyledi ve şu ifadeleri kullandı: “İlk mecliste ben yanlış bilgilendirildim. Mutlak Tarım ile ilgili olarak yanlış bilgilendirildiğimi söyledim.  100 hektar dedi gerçeği 54 hektar. 2022 yılı sonunda Gebze’de imar ile ilgili sorunları sıfır yapmak istiyoruz. Bizim her türlü çalışma planımız hazır. Diğer bütün köylerde imara dair ihtiyaçlar, ufak tefek tamamlamalar yaşanacak. Diğer ilçeler binlik uygulamayı yapmaya geçtiklerinde bu ihtiyaçlar çıkacak. Gebze hariç 11 belediyemiz köy yerleşik alanlarında uygulamaya geçtiklerinde bu ihtiyaçlar ortaya çıkacak.”

BURADA ADALETSİZLİK VAR

CHP grup başkanvekili Engin Taşdemir,“ İlk olarak o günkü konuşmada meclisi siz yanılttınız. Orhan beyi yanlış söylemekle itham ettiniz. Rant bir kazanç kelimesidir. Birçok insanın yerlerini imara açtınız, mutlak tarım olmadığını kabul ettiniz. Orhan Bey’den özür dileseydin. Asıl konu orada Kocaeli’nin diğer ilçelerinde yüzlerce bununla ilgili talep geldi. Vatandaşların tabinin yüzde 99’u ret yedi. Ama Gebze’de tamamında 500 dönüm arazi imara açıldı. Burada bir adaletsizlik var.” İfadelerini kullandı.