Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yaptığı değerlendirmeye göre; Batı Karadeniz’in batısında ve Marmara Denizi’nde fırtına şeklinde rüzgarın etkili olacağı belirtildi. Saatte ortalama 6 ila 8 kuvvetinde esmesi beklenen fırtınanın 15 Şubat Pazar günü başlayacağı ve 16 Şubat Pazartesi günü de etkisini yitireceği ifade edildi.
Kocaeli Valiliği’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz’in batısında rüzgarın, 15.02.2026 Pazar günü akşam satlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir. Batı Karadeniz’in batısında fırtınanın, 16.02.2026 Pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
MARMARA İÇİN DE UYARI YAPILDI
Marmara Denizi’nde rüzgarın, 15.02.2026 Pazar günü akşam saatlerinden itibaren güney ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde (50-75 km/saat) fırtına şeklinde eseceği tahmin edilmektedir.
Marmara Denizi’nde fırtınanın, 16.02.2026 Pazartesi günü sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenmektedir.
Batı Karadeniz ve Marmara Denizinde etkili olacak fırtına nedeniyle meydana gelebilecek ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”
